«Ναι» της Ευρώπης στα υποχρεωτικά τεστ για ταξιδιώτες από την Κίνα

Τονίστηκε η ανάγκη για κοινή προσέγγιση στη λήψη μέτρων για τον κορωνοϊό

Η επιστροφή των τουριστών από την Κίνα προς την Ευρώπη έχει προκαλέσει συναγερμό / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star
 

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Υγειονομικής Ασφάλειας της ΕΕ για τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός Κίνα: Τεράστιος ο αριθμός νεκρών - Το 70% της Σαγκάης μολύνθηκε

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πλειοψηφία των κρατών-μελών τάχθηκε υπέρ της διενέργειας τεστ για τους ταξιδιώτες πριν από την αναχώρησή τους από την Κίνα προς την ΕΕ, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για κοινή προσέγγιση στη λήψη μέτρων.

Τρόμος στην Ευρώπη λόγω έξαρσης κορωνοϊού στην Κίνα - Η ΕΕ στέλνει εμβόλια

Στέλλα Κυριακίδου: «Η ενότητα το ισχυρότερο εργαλείο μας κατά της COVID-19»

Ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter έκανε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της επιτροπής.

Όπως ανέφερε, η επιτροπή συνήλθε σήμερα για να συζητήσει τα θέματα των υποχρεωτικών ελέγχων για τον κορωνοϊό κατά τη αναχώρηση των ταξιδιωτών από την Κίνα, την ενίσχυση της παρακολούθησης των λυμάτων και την αυξημένη εσωτερική επιτήρηση.

Σύμφωνα με την κ. Κυριακίδου, η συζήτηση θα συνεχιστεί αύριο, Τετάρτη, ωστόσο η υποστήριξη της κοινής δράσης από την πλειοψηφία των κρατών-μελών της ΕΕ αναμένεται να οδηγήσει στην ανάλογη απόφαση.

«Η ενότητα παραμένει το ισχυρότερο εργαλείο μας κατά της COVID-19», καταλήγει στην ανάρτησή της η κ. Κυριακίδου.

 

«Συντονισμένη προσέγγιση για τη μεταβαλλόμενη κατάσταση της COVID-19 στην Κίνα»

Όλα τα κράτη μέλη συμφώνησαν σε μια συντονισμένη προσέγγιση για τη μεταβαλλόμενη κατάσταση της COVID-19 στην Κίνα και τις επιπτώσεις των αυξημένων ταξιδιών από την Κίνα στην Ευρώπη στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Υγειονομικής Ασφάλειας της ΕΕ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Επιτροπής.

Η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών είναι υπέρ των τεστ πριν από την αναχώρηση, ενώ η Κομισιόν ετοίμασε σχέδιο γνωμοδότησης της για να καθοδηγήσει τη σημερινή συζήτηση, το οποίο τώρα θα αναθεωρηθεί και θα εγκριθεί με βάση τη συμβολή των κρατών μελών στη συνεδρίαση. Περαιτέρω συζήτηση θα γίνει αύριο στην IPCR (μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων), λαμβάνοντας υπόψη τη συμβολή της Επιτροπής Υγειονομικής Ασφάλειας.

Ιταλία: «Καθόλου προσβλητικά τα τεστ κορωνοϊού για όποιον φτάνει από την Κίνα», δηλώνει ο Ταγιάνι        

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι αναφέρθηκε σήμερα στις αντιδράσεις της κυβέρνησης του Πεκίνου, στην πραγματοποίηση τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε επιβάτες που φθάνουν από την Κίνα σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια. 

«Νομίζω ότι πρόκειται για κανονικότατα μέτρα. Υποβάλλονται στο τεστ πολλοί Κινέζοι αλλά και πολλοί Ιταλοί που φθάνουν από την Κίνα. Το να κάνει κάποιος τεστ για να μπορέσει να προστατευθεί η υγεία, δεν είναι καθόλου προσβλητικό. Δεν υπάρχει κάποια πρόθεση να περιοριστούν οι ατομικές ελευθερίες και ούτε να προσβληθεί κανείς», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας σε δηλώσεις του στην τηλεόραση της Rai.

«Εμείς, στην Ιταλία, ήμασταν οι πρώτοι που κάναμε τα τεστ και μετά ακολούθησαν διάφορες άλλες χώρες», πρόσθεσε ο Ταγιάνι. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top