Κορωνοϊός Κίνα: Τεράστιος ο αριθμός νεκρών - Το 70% της Σαγκάης μολύνθηκε

Η κυβέρνηση παραδέχεται το χάος στη χώρα λόγω Covid

Η κυβέρνηση της Κίνας παραδέχθηκε το χάος στη χώρα λόγω Covid / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Για πρώτη φορά η κυβέρνηση Σι της Κίνας παραδέχεται ότι ο αριθμός θανάτων και κρουσμάτων λόγω της έξαρσης κορωνοϊού είναι τεράστιος, σύμφωνα με υψηλόβαθμους υγειονομικούς αξιωματούχους που μίλησαν στη δημόσια τηλεόραση. Μάλιστα, υπήρξε κι η παραδοχή ότι το 70% των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της Σαγκάης έχει μολυνθεί.

Τρόμος στην Ευρώπη λόγω έξαρσης κορωνοϊού στην Κίνα - Η ΕΕ στέλνει εμβόλια

Πάντως, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της Κίνας ήταν ξεκάθαροι στην ανακοίνωση τους ότι αυτή την στιγμή στη χώρα καταγράφεται αύξηση στους ασθενείς που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και σε όσους έχουν χάσει την ζωή τους από κορωνοϊό. «Έχουμε τεράστιο αριθμό κρουσμάτων με σοβαρά συμπτώματα, όπως επίσης και κατακόρυφη αύξηση των θανάτων.

Ωστόσο, σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, τα κρούσματα του κορωνοιού που αντιμετωπίζουμε σε ολόκληρη τη χώρα δεν είναι ασυνήθιστα», τόνισε ο Τζιάο Γιαχούι, αξιωματούχος της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Υγείας, σύμφωνα με τους «Times» του Λονδίνου.

Η Κίνα προειδοποιεί για «αντίποινα»

Παρόλα αυτά η Κινεζική κυβέρνηση προειδοποιεί για «αντίποινα» μετά τους περιορισμούς που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο στους ταξιδιώτες από τη χώρα.

Έξαρση κορωνοϊού Κίνα: Αυξάνεται η ανησυχία στην Ευρώπη

Υπενθυμίζεται ότι το Πεκίνο χαρακτήρισε «παράλογα» τα περιοριστικά μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, υπογραμμίζοντας ότι  «δεν έχουν επιστημονικό υπόβαθρο». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top