Αποδοκιμάζει η ΕΕ τις απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας με δήλωση Στάνo

«Η Τουρκία να σέβεται την ακεραιότητα των κρατών – μελών της ΕΕ»    

Η Τουρκία θα πρέπει να σέβεται την ακεραιότητα όλων των κρατών-μελών της ΕΕ «στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πήτερ Στάνο, σχετικά με τις προκλήσεις Ερντογάν κατά της Ελλάδας. 

Πώς «ξεμπροστιάζουν» διεθνώς την Τουρκία οι 16 χάρτες του ΥΠΕΞ 

Απαντώντας συγκεκριμένα σε ερώτηση σχετικά με τις πρόσφατες απειλές και εμπρηστικές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν έναντι της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πήτερ Στάνο δήλωσε:

Απάντηση κυβέρνησης στον Ερντογάν: Ανιστόρητοι ισχυρισμοί, έωλα μυθεύματα

«Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και των κρατών-μελών της ΕΕ με την Τουρκία, η ΕΕ υπήρξε και είναι ξεκάθαρη στο ότι αναμένουμε από την Τουρκία να συμπεριφέρεται με εποικοδομητικό τρόπο, να απέχει από βήματα που κλιμακώνουν, από ρητορική ή ενέργειες και να δεσμευτεί στην οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας, όχι το αντίθετο».

Αποκάλυψη Star: Τι διαμήνυσε ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν πριν τις απειλές 

«Να σέβεται η Τουρκία την κυριαρχία των κρατών μελών της ΕΕ»  

Ο κ. Στάνο υπογράμμισε επίσης ότι «η Τουρκία θα πρέπει επίσης να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών μελών της ΕΕ στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο τους. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι κάθε ανοιχτό ζήτημα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ειρηνικό τρόπο, μέσω διαλόγου, καλή πίστη, πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου και σύμφωνα με την αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top