Αποκάλυψη Star: Τι διαμήνυσε ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν πριν τις απειλές 

Τι δήλωσε κυβερνητική πηγή για το κρεσέντο απειλών κατά της Ελλάδας  

Οι ευθείες απειλές Ερντογάν έφεραν την απάντηση της Αθήνας, με τη δημοσιοποίηση των 16 χαρτών των προκλήσεων από το Υπουργείο Εξωτερικών, είναι όμως και ένας οιωνός για το πώς θα συνεχίσει από εδώ και πέρα ο Τούρκος Πρόεδρος. Για το πώς διαβάζει η ελληνική πλευρά τις κινήσεις του, ο Γιώργος Ευγενίδης μετέδωσε από το Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίεςπληροφορίες  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.   

Απάντηση κυβέρνησης στον Ερντογάν: Ανιστόρητοι ισχυρισμοί, έωλα μυθεύματα

Η απάντηση της Αθήνας στις ευθείες απειλές του Ερντογάν

Πριν από μερικές μέρες ο κ. Μητσοτάκης έκανε ένα «άνοιγμα» στον κ. Ερντογάν να υπάρξει συνεργασία σε πεδία, όπως για παράδειγμα η μεταφορά σιτηρών από την Ουκρανία και αντί ουσιαστικής απάντησης εισπράξαμε ένα κρεσέντο απειλών. 

«Μην εξοπλίζετε νησιά. Δεν αστειεύομαι» - Κρεσέντο απειλών από τον Ερντογάν

Kυβερνητική πηγή στο Star: H σιωπή να μην εκλαμβάνεται ως αδυναμία 

Τα σημερινά ήταν μια ακραία πρόκληση που, βεβαίως, δεν μπορούσαν να μείνουν αναπάντητα. «Η σιωπή δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία», έλεγε κυβερνητική πηγή στο Star. Η ίδια πηγή εκτιμά ότι ο κ. Ερντογάν έχει εγκλωβιστεί σε μια αδιέξοδη κατάσταση, με αποτέλεσμα μέρα με τη μέρα να ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά. Προς ώρας, είμαστε στη φάση της ρητορικής έξαρσης του κ. Ερντογάν. «Προετοιμαζόμαστε, στέλνουμε τα απαραίτητα μηνύματα και πρέπει να τα πάρει σοβαρά», έλεγε άλλη κυβερνητική πηγή στο Star. 

Απάντηση κυβέρνησης στον Ερντογάν: Ανιστόρητοι ισχυρισμοί, έωλα μυθεύματα

Στη Θεσσαλονίκη για τη σύνοδο της Νοτιο- Ανατολικής Ευρώπης Μητσοτάκης και Δένδιας 

Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι αύριο από νωρίς στη Θεσσαλονίκη και θα έχει ενδιαφέρον η συνέντευξη που θα δώσει το πρωί στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης. Το απόγευμα θα είναι στη Σύνοδο των χωρών της ΝΑ Ευρώπης, εκεί θα έρθει και ο κ. Σολτς. Από μέρους Τουρκίας, θα έρθει ο υφυπουργός Εξωτερικών Φαρούκ Καϊμακτσί, ο οποίος θα είναι το πρωί στη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών υπό τον Νίκο Δένδια. «Αν πει οτιδήποτε, θα πάρει τη δέουσα απάντηση», διαμήνυσε  αρμόδια πηγή της χώρας μας. 
 

«Koμμένες» οι γραμμές επικοινωνίας Ελλάδας - Τουρκίας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top