«Koμμένες» οι γραμμές επικοινωνίας Ελλάδας - Τουρκίας    

Χωρίς… σήμα το «κόκκινο τηλέφωνο» Αθήνας -  Άγκυρας

Οι Τούρκοι με τις αλλεπάλληλες προκλήσεις τους στήνουν σκηνικό θερμού καλοκαιριού στο Αιγαίο. Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι αυτήν την ώρα έχουν απενεργοποιηθεί, ουσιαστικά, όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας Αθήνας - Άγκυρας.

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Μίλησε κατά της Τουρκίας στο Κογκρέσο»

Ο Γιώργος Ευγενίδης μετέδωσε από το Μέγαρο Μαξίμου το αποκαλυπτικό παρασκήνιο, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.   

Δένδιας: Να σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία αν θέλει ένταξη στην ΕΕ  
 

Όπως ανέφερε, πριν από δύο χρόνια, στην κρίση του Ορούτς Ρέις, υπήρξε ένα παρασκηνιακό κανάλι επικοινωνίας: ήταν τότε οι δύο διπλωματικοί σύμβουλοι Μητσοτάκη-Ερντογάν, η κ. Σουρανή και ο κ. Καλίν. Η κ. Σουρανή πλέον, όμως, έχει αναχωρήσει από το Μαξίμου και είναι πρέσβης της Ελλάδας στη Ρώμη.   

Καλίν Σουρανή

Ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ι, Καλίν και η πρώην επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ε. Σουρανή  

Είναι ενδεικτικό ότι, όταν είχαν βρεθεί Κ. Μητσοτάκης και Ρ.Τ. Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο, η κ. Σουρανή είχε βρεθεί με τον κ. Καλίν και του είχε συστήσει τη νέα διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου, πρέσβη Άννα Μαρία Μπούρα. Αυτήν  την ώρα, όμως, «κανάλι» Μπούρα-Καλίν δεν υπάρχει, καθώς οι Τούρκοι κόβουν όλες τις πιθανές γέφυρες, ξεκινώντας από τις υψηλόβαθμες, δηλαδή τις συναντήσεις υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, έως τις συζητήσεις για τη θετική ατζέντα. 

«Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς πόσο επικίνδυνο είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται στο Αιγαίο» σχολίασε ο δημοσιογράφος του Star.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top