Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Μίλησε κατά της Τουρκίας στο Κογκρέσο»

Τι είπε για ΗΠΑ, Φινλανδία, Σουηδία και ΝΑΤΟ

Πριν από λίγο ο Ερντογάν προέβει σε νέες δηλώσεις εναντίον της χώρας μας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Μίλησε για την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σουηδία και τη Φινλανδία, υποδεχόμενος με τυμπανοκρουσίες τον  Πρόεδρο Μαδούρο της Βενεζουέλας.

«Παρόλο που ο Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να διευθετήσουμε το θέμα μεταξύ μας και να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες, στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο μίλησε κατά της Τουρκίας, σαν να μην είχαμε μιλήσει μεταξύ μας (σ.σ. εννοώντας τη συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Μαρτίου). Μετά έκανε παρόμοια πράγματα στο Νταβός. Δεν λέμε "ναι" σε μια πολιτική που στερείται προσωπικότητας», δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον  πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικόλας Μαδούρο.

«Πρόβα» απόβασης - άσκηση στο Αιγαίο θα παρακολουθήσει ο Ερντογάν

Ο Τούρκος Πρόεδρος αντί να μιλήσει για τις διμερείς σχέσεις της χώρας του με τη Βενεζουέλα, έδειξε για άλλη μία φορά πόσο τον ενόχλησε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο. Δήλωσε επίσης πως η Ελλάδα «χρωστάει στην Ευρώπη 400 δισ. Ευρώ», αλλά η Ευρώπη εξακολουθεί να της παρέχεις στρατιωτική βοήθεια. 

Δένδιας: Να σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία αν θέλει ένταξη στην ΕΕ  

«Υποστηρίξαμε την εκ νέου ένταξη της Γαλλίας και της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Και οι ΗΠΑ έδωσαν άδεια να εγκαταστήσουν βάσεις εναντίον μας, εννέα βάσεις. Δεν θ' αγοράσω τον ισχυρισμό ότι έχουν εγκατασταθεί κατά της Ρωσίας. Δεν θα καταπιώ αυτό το επιχείρημα», προσέθεσε.

Επανέλαβε, επίσης, ότι δε θα επιτρέψει σε Φινλανδία και Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top