«Πρόβα» απόβασης - άσκηση στο Αιγαίο θα παρακολουθήσει ο Ερντογάν

Τσαβούσογλου: «Οι Έλληνες πολιτικοί είστε κομπλεξικοί»

Τουρκική «πρόβα» απόβασης σε ελληνικά νησιά. Ο Ερντογάν να ετοιμάζεται να παρακολουθήσει την άσκηση ΕΦΕΣ, η οποία περιλαμβάνει σενάρια ανακατάληψης βραχονησίδας από Τούρκους κομάντο στο Αιγαίο. Απότομα προσγειώνει τους γείτονες η Αθήνα. Διαμηνύοντας ότι: «η επιθετικότητα δεν θα γίνει ανεκτή».   

Ο Ερντογάν κι ο ακροδεξιός του εταίρος, Μπαχτσελί, θα παρακολουθήσουν αύριο την τελική φάση της αποβατικής άσκησης ΕΦΕΣ 22 στον κόλπο της Σμύρνης. 

Πυρά του Τσελίκ για την έκθεση της ΕΕ: Θα έπρεπε να επικρίνουν την Ελλάδα!

Στην άσκηση συμμετέχουν στελέχη από 37 χώρες και συνολικά περισσότεροι από 10 χιλιάδες στρατιώτες. Αφού δεν βλέπουν τους Αμερικανούς στον Λευκό Οίκο, τους βλέπουν εκεί. Οι ΗΠΑ συγκαταλέγονται στις χώρες που λαμβάνουν μέρος. 

Η Άγκυρα διαφημίζει την άσκηση μ' ένα προπαγανδιστικό βίντεο που θυμίζει ταινία. 

Τσαβούσογλου: «Οι Έλληνες πολιτικοί είστε κομπλεξικοί» 

Οι Τούρκοι χάνουν την ψυχραιμία τους και το δείχνουν. Επιτίθενται στην ελληνική ηγεσία. «Οι πολιτικοί στην Ελλάδα είναι σε κόμπλεξ, ενώ εμείς δεν εισήλθαμε σε τέτοιο κόμπλεξ. Σαν να μην μπορούν να ικανοποιήσουν τον λαό τους, αν δεν επιτεθούν καθημερινά στην Τουρκία», δηλώνει σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Δένδιας: Να σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία αν θέλει ένταξη στην ΕΕ  

«Οι προκλητικές δηλώσεις δε βοηθούν! Αυτό που πρέπει να κάνει η τουρκική πλευρά είναι να απέχει από τέτοιες εκδηλώσεις. Να φροντίσει ώστε να υπάρχει ηρεμία», απαντά ο Νίκος Δένδιας. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top