Πυρά του Τσελίκ για την έκθεση της ΕΕ: Θα έπρεπε να επικρίνουν την Ελλάδα!

«Εκτός πραγματικότητας» η αρνητική έκθεση για την πρόοδο της Τουρκίας

«Χαστούκι» Ευρωκοινοβουλίου στην Άγκυρα για την τουρκική προκλητικότητα

H έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Άγκυρα έχει προκαλέσει οργή στην Τουρκία, με τον Ομέρ Τσελίκ να λέει σήμερα πως η έκθεση είναι «εκτός πραγματικότητας». 

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, AK εξαπέλυσε τα πυρά του δηλώνοντας πως η ΕΕ έχει «μία προσέγγιση που βασίζεται στις ελληνικές θέσεις για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου και της Κύπρου».  

Τουρκικά ΜΜΕ: «Να ρίξουμε μία σφαλιάρα, να κάνουμε απόβαση σε δύο νησιά»

Μάλιστα, είπε πως η Ευρώπη θα έπρεπε κανονικά να επικρίνει την Ελλάδα για το μεταναστευτικό. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να υιοθετήσει μια στάση που να επικρίνει τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν κάνουν τον ρόλο τους στο θέμα των μεταναστών και να ευχαριστεί την Τουρκία. Θα πρέπει επίσης να προτείνει ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για τα θεσμικά όργανα της ΕΕ που δεν εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους προς την Τουρκία», προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να δημιουργήσει συγκεκριμένους μηχανισμούς δημοκρατικής αλληλεγγύης στη βάση του διαλόγου και της δέσμευσης σε θέματα Δημοκρατίας και εξωτερικής πολιτικής». 

Έξαλλη η Άγκυρα με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Υπενθυμίζεται πως στην επίμαχη έκθεση οι ευρωβουλευτές τονίζουν πως η Τουρκία παρουσιάζει τάση για απομάκρυνση από τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, ενώ καταδικάζουν και τις προκλητικές δηλώσεις πολιτικών και αξιωματούχων απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η έκθεση υπερψηφίστηκε με 448 ψήφους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top