«Μην εξοπλίζετε νησιά. Δεν αστειεύομαι» - Κρεσέντο απειλών από τον Ερντογάν

Εικόνες από την τουρκική άσκηση EFES για απόβαση στα ελληνικά νησιά

Σε εξέλιξη είναι η συμμαχική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, υπό την κωδική ονομασία EFES-2022 στη Σμύρνη. Προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας από Ερντογάν και Τσελίκ. 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στη Σμύρνη, μαζί με τον ακροδεξιό εταίρο του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. «Δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά», είπε ο Ερντογάν, καλώντας την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά της και να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο.

Ακόμα, δε δίστασε να κάνει έμμεση αναφορά και στη Μικρασιατική Καταστροφή, καλώντας την Ελλάδα «να μείνει μακριά από ενέργειες που θα την κάνουν να μετανιώσει και να απογοητευθεί, όπως έκανε πριν από έναν αιώνα». 

Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά.

Προκλητικός και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίς σε ανάρτησή του στο twitter εξαπέλυσε σφοδρές απειλές: «Μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά», έγραψε, ανεβάζοντας φωτογραφίες από την άσκηση. 

 

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανεβάζει συνεχώς φωτογραφίες και βίντεο από την άσκηση στη Σμύρνη.

 

 

Τι περιλαμβάνει η άσκηση EFES στη Σμύρνη

Η συμμαχική άσκηση EFES-2022 αφορά το σενάριο μιας ενδεχόμενης απόβασης σε νησιά. 

Στην άσκηση συμμετέχουν πάνω από 10.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό από 37 χώρες, μαζί με τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.

 

 

Ακόμα, συμμετέχουν μια ιταλική φρεγάτα, ένα πολεμικό πλοίο της Λιβύης, το αμερικανικό αποβατικό πλοίο USS Arlington, καθώς επίσης και με αερόστρωμνο αποβατικό, μαζί με ελικόπτερα CH-53 και τεθωρακισμένα οχήματα, σύμφωνα με το τουρκικό μέσο A haber.

άσκηση Τουρκίας

άσκηση Τουρκίας στη Σμύρνη

άσκηση απόβαση ελληνικά νησιά

τουρκική άσκηση στη Σμύρνη


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top