Ο Μεντβέντεφ απειλεί Φινλανδία και ΝΑΤΟ με «σύγκρουση και πυρηνικό πόλεμο»

Οι πρώτες αντιδράσεις μετά το αίτημα για άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η Φινλανδία θέλει να ενταχθεί σύντομα στο ΝΑΤΟ - Βίντεο Σκάι

Με πυρηνικό πόλεμο απειλεί ξανά η Ρωσία τη Δύση, μετά την πρόθεση της Φινλανδίας να ενταχθεί άμεσα στο ΝΑΤΟ. Εμπρηστικές δηλώσεις του Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά του ΝΑΤΟ

Ιστορική ανακοίνωση της Φινλανδίας - Ζητά να μπει άμεσα στο ΝΑΤΟ

Σε νέες δηλώσεις που προκαλούν ανησυχία προχώρησε ένας από τους στενότερους συμμάχους του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος προειδοποίησε σήμερα τη Δύση για τη στρατιωτική βοήθεια που αποστέλλει στην Ουκρανία.

Γερμανία: Προειδοποίηση για κίνδυνο παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης

Η αυξανόμενη στρατιωτική υποστήριξη που χορηγείται στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσία και τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Ντράγκι: Πέρασε ο εκβιασμός Πούτιν - εταιρίες της ΕΕ πληρώνουν σε ρούβλια

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι τώρα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, δήλωσε πως μια τέτοια σύγκρουση με το ΝΑΤΟ εμπεριέχει πάντα τον κίνδυνο να μετατραπεί σε πυρηνικό πόλεμο.

«Το γεγονός ότι χώρες του ΝΑΤΟ διοχετεύουν όπλα στην Ουκρανία, εκπαιδεύουν στρατεύματα για να χρησιμοποιούν δυτικό εξοπλισμό, στέλνουν μισθοφόρους, καθώς και οι ασκήσεις χωρών της Συμμαχίας κοντά στα σύνορά μας αυξάνουν την πιθανότητα μιας άμεσης και ανοικτής σύγκρουσης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία», αναφέρει ο Μεντβέντεφ σε καταχώρισή του στην εφαρμογή Telegram.

Μια τέτοια σύγκρουση εμπεριέχει πάντα τον κίνδυνο να μετατραπεί σε πλήρη πυρηνικό πόλεμο. Αυτό θα ήταν ένα καταστροφικό σενάριο για όλους. 

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι με διαφορά οι μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις στον κόσμο. Η Ρωσία διαθέτει 6.257 πυρηνικές κεφαλές ενώ οι τρεις πυρηνικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ -οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία- έχουν μαζί 6.065 πυρηνικές κεφαλές, σύμφωνα με τον οργανισμό Arms Control Association που έχει την έδρα του στην Ουάσινγκτον.

Η Φινλανδία ζητά να μπει σύντομα στο ΝΑΤΟ

Νωρίτερα, η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση για να ενταχθεί στην στρατιωτική συμμαχία του NATO άμεσα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της χώρας Σάουλι Νιινίστο και η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν σε κοινή ανακοίνωσή τους διευκρίνισαν ότι η απόφαση της Φινλανδίας θα ανακοινωθεί την Κυριακή στην βορειοατλαντική συμμαχία.

«Το να είναι μέλος του ΝΑΤΟ θα ενίσχυε την ασφάλεια της Φινλανδίας. Ως μέλος του ΝΑΤΟ, η Φινλανδία θα ενίσχυε την συμμαχία στο σύνολό της. Η Φινλανδία πρέπει να αιτηθεί χωρίς καθυστέρηση ένταξη στο NATO», αναφέρουν ο Νιινίστο και η Μάριν στην κοινή δήλωσή τους.

«Ελπίζουμε ότι τα βήματα σε εθνικό επίπεδο που χρειάζονται ακόμη για να ληφθεί η απόφαση αυτή θα γίνουν γρήγορα εντός των επόμενων λίγων ημερών», προσθέτουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top