Ντράγκι: Πέρασε ο εκβιασμός Πούτιν - εταιρίες της ΕΕ πληρώνουν σε ρούβλια

Αλλά είπε στον Μπάιντεν ότι «απέτυχε να μας διχάσει η Ρωσία»  

Ντράγκι Μπάιντεν

«Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους εισαγωγείς φυσικού αερίου έχουν ήδη ανοίξει τους λογαριασμούς τους σε ρούβλια στην Gazprom»  παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, στη συνάντησή του με τον  πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. 

Ο Μάριο Ντράγκι ο καλύτερος πολιτικός της χρονιάς

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προειδοποιήσει ότι η συμμόρφωση με το ρωσικό σύστημα μπορεί να παραβιάσει τις κυρώσεις της ΕΕ, αλλά ο Ντράγκι δήλωσε ότι πρόκειται για μια «γκρίζα ζώνη», χωρίς επίσημη απόφαση επί του θέματος.

O Ντράγκι δήλωσε ακόμη ότι συζήτησε με τον Μπάιντεν την ιδέα της δημιουργίας ενός «καρτέλ»  αγοραστών πετρελαίου για τον έλεγχο των τιμών.

Ουκρανία: Οργή στη Δύση για τη θηριωδία στην Μπούτσα

Ντράγκι στον Μπάιντεν: Ο Πούτιν απέτυχε να μας διχάσει  

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος πάντως για το γεγονός ότι εξαιτίας του Πούτιν έχουν ενισχυθεί  κατά πολύ οι σχέσεις ΗΠΑ – ΕΕ.  «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ, θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Μπάιντεν για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. Οι σχέσεις των χωρών μας, καθώς και)ων Ηνωμένων Πολιτειών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ιδιαίτερα ισχυρές. Ο πόλεμος στην Ουκρανία τις έκανε ακόμη ισχυρότερες.200 Αν ο Πούτιν νόμιζε ότι θα μας δίχαζε, αλλά απέτυχε.  Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε οδό για την ειρήνη, για την κατάπαυση του πυρός και για την έναρξη αξιόπιστων διαπραγματεύσεων.231 Στην Ιταλία και στην Ευρώπη, οι άνθρωποι θέλουν να σταματήσουν αυτές οι σφαγές, αυτή η βία. Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για το τί μπορούμε να κάνουμε για να φέρουμε την ειρήνη».
Ο Ντράγκι πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι «εσείς και εγώ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω στην ενεργειακή ασφάλεια» και πρόσθεσε:  

To κυβερνητικό σχέδιο για τις πληρωμές φυσικού αερίου στη Ρωσία 

«Όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία προκάλεσαν μια δραστική αλλαγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήμασταν κοντά και τώρα είμαστε ακόμη πιο κοντά. Και ξέρω ότι μπορούμε να βασιστούμε στην στήριξή σας, ως ειλικρινή φίλου της ΕΕ και της Ιταλίας». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top