Ο Ερντογάν προσκύνησε στη Μέκκα με λευκό χιτώνα και σαγιονάρες

Επίσκεψη σε Σαουδική Αραβία για αποκατάσταση σχέσεων και οικονομική στήριξη

Toν γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες του Ερντογάν από τη Μέκκα. Πήγε να προσκυνήσει φορώντας τον λευκό χιτώνα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ταξίδεψε στη Σαουδική Αραβία για να αποκαταστήσει τις σχέσεις των δύο χωρών, προσβλέποντας σε πετροδολάρια.

Καταιγισμός από ευχές καθώς ο Ερντογάν φθάνει υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας στον ιερό τόπο του Ισλάμ, τη Μέκκα. Φορά μόνο τη λευκή ρόμπα προσκυνητή, δηλαδή δύο κομμάτια ύφασμα. Το στήθος του είναι γυμνό και φοράει μαύρες σαγιονάρες. Τον συνοδεύει ολόκληρη κουστωδία και τουλάχιστον 4 υπουργοί του.

Γιατί προκαλεί τώρα ο Ερντογάν και η απάντηση της Ελλάδας 

Ανάμεσα σε αυτούς που συνόδευαν τον πρόεδρο Εντογάν ήταν και ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Χακάν Φιντάν.

Ο Ερντογάν -που φαίνεται καταβεβλημένος- προσεύχεται στον Αλλάχ, λίγο πριν το τέλος του Ραμαζανιού. Ίσως ζητά βοήθεια στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να παρακαλά να τα ξαναβρεί με τη Σαουδική Αραβία. Οι δεσμοί των δύο χωρών τορπιλίστηκαν, μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη το 2018.

Σαουδική Αραβία: Αποκατάσταση σχέσεων και οικονομική στήριξη θέλει ο Ερντογάν

Με μπάντες, τσάι και αγκαλιές υποδέχθηκε τον Ερντογάν και τη σύζυγό του Εμινέ ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας και ο διάδοχος γιος του, στο Παλάτι Αλ Σαλάμ. 

ΗΠΑ προς Τουρκία για παραβιάσεις: Σεβασμός του εναέριου χώρου και διάλογος

Ο Ερντογάν προσπαθεί να εξασφαλίσει οικονομική στήριξη από τις πλούσιες ενεργειακά, χώρες του Περσικού Κόλπου, μετά την οικονομική κρίση στην Τουρκία που πυροδότησε κατάρρευση του νομίσματός της και υπερβολικό πληθωρισμό. 

Αυτό είναι το πρώτο ταξίδι του Τούρκου προέδρου στο βασίλειο εδώ και πέντε χρόνια. Σηματοδοτεί το αποκορύφωμα πολύμηνης προσπάθειας για επανόρθωση των σχέσεων των δύο χωρών.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top