ΗΠΑ προς Τουρκία για παραβιάσεις: Σεβασμός του εναέριου χώρου και διάλογος

Προειδοποίηση ότι «θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θανατηφόρα ατυχήματα» 

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star  (29/4/2022) για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά το  μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και την αντίδραση των ΗΠΑ  

Προειδοποίηση απευθύνουν οι  ΗΠΑ στην Τουρκία για τις προκλήσεις εις βάρος της Ελλάδας, με το μπαράζ των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου, με δήλωση του εκπροσώπου του State Department, στην οποία γίνεται λόγος για «ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θανατηφόρα ατυχήματα».      

Γιατί προκαλεί τώρα ο Ερντογάν και η απάντηση της Ελλάδας  

To «τερμάτισαν» οι Τούρκοι: Ρεκόρ διετίας στις παραβιάσεις στο Αιγαίο! 

To Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ζητά από την Άγκυρα να γίνεται σεβαστός ο εθνικός εναέριος χώρος άλλων κρατών, και όπου υπάρχουν διαφωνίες να γίνεται διάλογος. 

Έντονο διάβημα στην Τουρκία για το μπαράζ υπερπτήσεων σε νησιά του Αιγαίου

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για τις παραβιάσεις, ο εκπρόσωπος του State Department δήλωσε:      

Βγήκαν τα αντιαεροπορικά στα νησιά: Κόκκινος συναγερμός για τις παραβιάσεις     

«Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Ενθαρρύνουμε όλες τις χώρες να σέβονται τον κυρίαρχο εναέριο χώρο άλλων χωρών και να χρησιμοποιούν κρατικά αεροσκάφη λαμβάνοντας δεόντως υπόψη την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας των πολιτικών αεροσκαφών. Όπου υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τα όρια του εδαφικού εναέριου χώρου μιας χώρας, ζητούμε συντονισμό και συζήτηση, όχι ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θανατηφόρα ατυχήματα».
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top