To «τερμάτισαν» οι Τούρκοι: Ρεκόρ διετίας με 126 παραβιάσεις στο Αιγαίο! 

Υπερπτήσεις F- 16 ακόμα και πάνω από Ίμια - Καστελόριζο

Ξεπέρασαν τα όρια ακόμη και της γνωστής τους προκλητικότητας σήμερα οι Τούρκοι , πραγματοποιώντας 126 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

Έντονο διάβημα στην Τουρκία για το μπαράζ υπερπτήσεων σε νησιά του Αιγαίου

Πρόκειται για έναν αριθμό που συνιστά μάλιστα «ρεκόρ» διετίας  για τις παραβιάσεις της Άγκυρας και προκαλεί προβληματισμό για το «πού το πάνε» οι Τούρκοι στο Αιγαίο.     

Αρκετές μάλιστα παραβιάσεις έγιναν αφού προηγουμένως είχε κληθεί ο πρέσβης της Τουρκίας στο Υπουργείο Εξωτερικών, στον οποίο έγινε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας.       

To ΥΠΕΞ καταδικάζει την απόφαση ισόβιας φυλάκισης του Καβαλά στην Τουρκία

Υπερπτήσεις και σε Ίμια – Καστελόριζο – Ρω - Κάλυμνο  από τα τουρκικά F-16  

Ανάμεσα στις παραβιάσεις περιλαμβάνονται και αρκετές υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα νησιά, ακόμη και πάνω από το Καστελόριζο και τη Ρω το απόγευμα, όπως όμως και πάνω από τα Ίμια και τη διπλανή του Καλόλιμνο αργά το απόγευμα, αλλά και πάνω από την Κάλυμνο. 

Σκληρό μήνυμα Χαρδαλιά σε Τουρκία από τις Οινούσσες
 

Προηγουμένως, σήμερα το πρωί και το μεσημέρι είχαν γίνει υπερπτήσεις  πάνω από         τους Αρκούς,  τους Λειψούς, το Αγαθονήσι, τη Σάμο, τους Φούρνους, τις Οινούσσες και το Φαρμακονήσι. 


Σύσκεψη Φλώρου με τους αρχηγούς στο Πεντάγωνο για τις υπερπτήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιείται σύσκεψη σήμερα το βράδυ στο Πεντάγωνο υπό τον ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση στο Αιγάιο μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις.    

Δεν αποκλείεται μάλιστα να ακυρωθεί η πρόσκληση στους Τούρκους να συμμετάσχουν τον  Μάιο σε άσκηση του ΝΑΤΟ στον Άραξο.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top