To ΥΠΕΞ καταδικάζει την απόφαση ισόβιας φυλάκισης του Καβαλά στην Τουρκία

«Ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή του» αναφέρει στην ανακοίνωσή του  

Υπουργείο Εξωτερικών

Την καταδίκη του 65χρονου επιχειρηματία και ακτιβιστή υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Οσμάν Καβαλά στην Τουρκία, σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή, επέκρινε με ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Οσμάν Καβαλά

Ο Οσμάν Καβαλά ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια στην Τουρκία (photo AP)

 Ερντογάν: «Τσουνάμι» αντιδράσεων μετά τις εντολές περί Οσμάν Καβαλά

0 Καβαλά, ο οποίος ασκεί έντονη κριτική στον Ερντογάν, δικάσθηκε με την κατηγορία της απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης, ενώ η καταδίκη του έχει προκαλέσει σάλο παγκοσμίως και τις αντιδράσεις μιας σειράς κρατών της Δύσης, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, όπως και του Συμβουλίου της Ευρώπης

Κομισιόν: Καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τις αποφάσεις για τον Καβαλά           

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για την καταδίκη Καβαλά 

«Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα την απόφαση του 13ου Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης στις 25 Απριλίου, να καταδικάσει τον Οσμάν Καβάλα σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή. Ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή του», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται επίσης:    

«Η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία. Ο σεβασμός του κράτους δικαίου, των θεμελιωδών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση για τις χώρες που φιλοδοξούν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top