Κομισιόν: Καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τις αποφάσεις για τον Καβαλά

Αφορμή στάθηκαν οι 1.000 ημέρες φυλάκισής του

Οσμάν Καβαλά

Η Κομισιόν καλεί την Τουρκία να σεβαστεί και να ακολουθήσει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ στην υπόθεση του Οσμάν Καβαλά με αφορμή τις 1.000 ημέρες φυλάκισής του.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ναμπίλα Μασραλί, αναφέρονται τα εξής: «Σήμερα, ο Τούρκος υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Οσμάν Καβαλά συμπληρώνει 1.000 ημέρες στη φυλακή, παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (EΔΑΔ) που ζητά την απελευθέρωσή του».

Όπως σημειώνει «η υπόθεση του Οσμάν Καβαλά είναι εμβληματική για την ανησυχητική οπισθοδρόμηση της Τουρκίας σε θεμελιώδεις τομείς όπως ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων και το κράτος δικαίου».

«Ως υποψήφια χώρα και επί μακρόν μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι αρχές της Τουρκίας πρέπει να ακολουθήσουν, με τον κατάλληλο τρόπο, τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», τονίζει.

«Η Τουρκία πρέπει επειγόντως να επιδείξει συγκεκριμένη βιώσιμη πρόοδο σε αυτούς τους τομείς, που αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας. Η ΕΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τη δική του και άλλες υποθέσεις», καταλήγει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top