Ερντογάν: «Τσουνάμι» αντιδράσεων μετά τις εντολές περί Οσμάν Καβαλά

Δένδιας: «Απαράδεκτη και αδικαιολόγητη η ρητορική της Τουρκίας»

Τεντώνει το σχοινί με την Δύση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις εντολές του να κηρυχθούν ανεπιθύμητα πρόσωπα δέκα πρέσβεις, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες που ζήτησαν την αποφυλάκιση του ακτιβιστή, Οσμάν Καβαλά. 

Ο Ερντογάν βλέπει να δημιουργείται ένα διπλωματικό «τσουνάμι» αντιδράσεων που θα φέρουν την χώρα του σε ακόμα δυσμενέστερη θέση. 

Πληροφορίες από το Στειτ Ντιπάρτμεντ υποστηρίζουν  ότι ο Τούρκος πρόεδρος  προσπαθεί τώρα να μαζέψει τα ασημάδευτα και να μην ανακαλέσει τους πρέσβεις των 10 χωρών που προανήγγειλε. Σε ερώτηση του Δημήτρη Σουλτογιάννη, Αμερικανός αξιωματούχος απάντησε: «Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, σε κάθε περίπτωση  μιλούμε για διπλωματική σχιζοφρένεια» 

Την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας ζήτησε νωρίτερα και η αντιπρόεδρος της γερμανικής βουλής Κλάουντια Ροτ: «Οι αδίστακτες ενέργειες του Ερντογάν ενάντια σε επικριτές του πραγματοποιούνται όλο και πιο ανεξέλεγκτα» 

Οι Τούρκοι δεν ξεχνούν να βάλουν και την Ελλάδα στο στόχαστρο. «Η Αθήνα έχει πίσω της τις ΗΠΑ και την ΕΕ, αλλιώς δεν θα τολμούσε να προκαλέσει την Τουρκία δηλώνει σε ομιλία του ο Μουσταφά Ντεστιτζί, που απειλεί να φτάσει ο τουρκικός στρατός σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

«Απαράδεκτη και αδικαιολόγητη η τακτική της Τουρκίας» δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. 

Ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος την Δευτέρα μεταβαίνει στο Λονδίνο για να υπογράψει διμερή συμφωνία με την Βρετανία, αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα  σε συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο: «Μας προκαλεί εντύπωση η ιδιαίτερα έντονη αντίδραση της Τουρκίας, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες έχει κλιμακώσει την προκλητική ρητορική εναντίον της χώρας μας. Η ρητορική αυτή είναι τόσο απαράδεκτη όσο και αδικαιολόγητη. Εκτός και εάν η Τουρκία βλέπει εαυτόν ως οιονεί επιτιθέμενο». 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top