Βγήκαν τα αντιαεροπορικά στα νησιά: Κόκκινος συναγερμός για τις παραβιάσεις

Διαταγή να «εγκλωβίζονται» αεροσκάφη και από οπλικά συστήματα στην ξηρά    

Με διαταγή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, όλα τα αντιαεροπορικά συστήματα που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου μπαίνουν σε καθεστώς «κόκκινου συναγερμού», όπως  μετέδωσε από το Πεντάγωνο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Κώστας Συμεωνίδης, μετά και το μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά F-16 την Τετάρτη.  

To «τερμάτισαν» οι Τούρκοι: Ρεκόρ διετίας με τις παραβιάσεις στο Αιγαίο! 

Από χθες τη νύχτα, βγήκαν από τα στρατόπεδα τα αντιαεροπορικά συστήματα του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας στα νησιά και αναπτύχθηκαν σε προχωρημένες θέσεις, ώστε με τα ραντάρ τους να παρακολουθούν και να εγκλωβίζουν, αν χρειαστεί, όλα τα «άγνωστα αεροσκάφη», στην πράξη τα τουρκικά δηλαδή, που πετούν στο χώρο ευθύνης τους. 

αντιαεροπορικά νησιά άσκηση βολής

Άσκηση βολής κατά εχθρικού αεροσκάφους από αντιαεραπορικά οπλικά συστήματα στα νησιά 

Μέχρι τώρα τα ελληνικά μαχητικά ή και τα πολεμικά πλοία μας, εγκλώβιζαν τα τουρκικά αεροσκάφη. Πλέον, η διαταγή είναι τα τελευταία να εγκλωβίζονται και από την ξηρά. Αυτό σημαίνει ότι οι Τούρκοι πιλότοι- που θα καταλαβαίνουν από τα συστήματα που διαθέτει το αεροσκάφος τους ότι είναι «λοκαρισμένοι» από παντού- θα γνωρίζουν ότι βρίσκονται ένα βήμα πριν καταρριφθούν. 

Η Ελλάδα «παγώνει» τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία

Μεγάλη μείωση στις παραβιάσεις σήμερα στο Αιγαίο 

Όπως επίσης ανέφερε ο Κ. Συμεωνίδης εκτιμάται ότι δεν είναι τυχαίο που τα τουρκικά μαχητικά δεν εμφανίστηκαν σήμερα στο Αιγαίο και οι 21 παραβιάσεις έγιναν από άλλου τύπου αεροσκάφη.

μαχητικά αεροσκάφη στο Αιγαίο

Μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας στο Αιγαίο 
 
Παράλληλα, η Πολεμική Αεροπορία ακύρωσε την πρόσκληση που είχε απευθύνει στους Τούρκους να συμμετάσχουν το Μάιο - σε λίγες μέρες δηλαδή - στη νατοϊκή άσκηση «Tiger Meet».

H Τουρκία ζητά και τα…  ρέστα για τις παραβιάσεις: «Η Ελλάδα φταίει»! 

Παγώνουν επίσης, με εντολή Μαξίμου, οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ενώ έγινε και νέο διάβημα διαμαρτυρίας με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στον Τούρκο πρέσβη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top