Ουκρανία: Ο Λαβρόφ αρνείται ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο

«Ανάλογη απάντηση» της Μόσχας αν η Ουκρανία επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος

Κλιμακώνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ο Λαβρόφ απέρριψε πρόταση του Κιέβου για ειρηνευτικές συνομιλίες. Την ίδια ώρα ο Πούτιν λέει πως δεν υπάρχουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μαριούπολη. Η Μόσχα προειδοποιεί τη Βρετανία για «ανάλογη απάντηση» αν συνεχίσει να προκαλεί την Ουκρανία να πλήξει στόχους επί ρωσικού εδάφους. 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε σήμερα την πρόταση του Κιέβου για διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στο ουκρανικό λιμάνι της Μαριούπολης και δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί ποιος θα μεσολαβήσει σε τυχόν διαπραγματεύσεις.

Ουκρανία: Η Μόσχα απειλεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο

Ο Λαβρόφ, μιλώντας μετά την συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην Μόσχα, δήλωσε ότι η Ρωσία δεσμεύεται για μια διπλωματική λύση μέσω συνομιλιών στο ζήτημα της Ουκρανίας.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι δεν διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μαριούπολη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η πολιορκηθείσα ουκρανική πόλη της Μαριούπολης έχει «απελευθερωθεί» και δεν διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις εκεί, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο σε αντίθεση με την εκδοχή που δίνει το Κίεβο για τις εξελίξεις.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν είπε στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι το Κίεβο πρέπει «να αναλάβει την ευθύνη» για τους ανθρώπους που έχουν τρυπώσει στο εργοστάσιο χάλυβα του Αζοφστάλ και κάλεσε τους μαχητές που βρίσκονται εκεί να καταθέσουν τα όπλα τους.

Ουκρανία: «Μη φυσιολογικά» τα επίπεδα ραδιενέργειας στο Τσερνόμπιλ

«Η ζωή των αιχμαλώτων πολέμου είναι εγγυημένη, η ιατρική περίθαλψη και η αντιμετώπισή τους γίνονται σύμφωνα με τα διεθνή νομικά πρότυπα», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο σε σχέση με την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.

Η Μόσχα προειδοποιεί τη Βρετανία για «ανάλογη απάντηση» αν συνεχίσει να προκαλεί την Ουκρανία να πλήξει στόχους επί ρωσικού εδάφους

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα την Βρετανία ότι αν συνεχίσει να προκαλεί την Ουκρανία να πλήξει στόχους στην Ρωσία τότε θα υπάρξει μια άμεση «ανάλογη απάντηση», μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο RIA το οποίο με τη σειρά του επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Μολδαβία: Οι ενδείξεις για επίθεση των Ρώσων - Οι ομοιότητες με την Κύπρο

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι, είναι απολύτως νόμιμο η Ουκρανία να πλήττει τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού και τις προμήθειες καυσίμων.

Ο Βρετανός υπουργός παραδέχθηκε ότι τα όπλα που η διεθνής κοινότητα παρέχει τώρα έχουν βεληνεκές που μπορούν να πλήξουν στόχους στη Ρωσία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top