Ουκρανία: «Μη φυσιολογικά» τα επίπεδα ραδιενέργειας στο Τσερνόμπιλ

Ανησυχητικές εξελίξεις ανήμερα της επετείου του πυρηνικού δυστυχήματος

Βίντεο κάμερας drone που πέρασε πάνω από την περιοχή του Τσερνόμπιλ και κατέγραψε τις καταστροφές που προκάλεσαν οι Ρώσοι/ AP

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε πως τα επίπεδα ραδιενέργειας στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ στην Ουκρανία παρουσιάζονται ως «μη φυσιολογικά». 

Η ανησυχητική αυτή είδηση έρχεται ανήμερα της επετείου 36 χρόνων από το μεγαλύτερο πυρηνικό δυστύχημα που σημάδεψε την ανθρωπότητα στο Τσερνόμπιλ. 

Φωτογραφία έξω από το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ

Ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Ράφαελ Γκρόσι, σήμανε σήμερα συναγερμό, δηλώνοντας πως η κατάσταση είναι «πολύ επικίνδυνη». Υπενθυμίζεται πως ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το πηρυνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ λίγες μέρες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, όμως οι δυνάμεις αποχώρησαν σύντομα από την περιοχή. 

Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια για την μαύρη επέτειο του Τσερνόμπιλ 

Τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας, υπό το πρίσμα και των εξελίξεων στην Ουκρανία, επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του για τη συμπλήρωση 36 ετών από το πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ.

«36 χρόνια από την καταστροφή του πυρηνικού εργοστασίου στο Τσερνόμπιλ. Οι εξελίξεις στην ίδια περιοχή μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία υπενθυμίζουν, με τον πιο δραματικό τρόπο, τους κινδύνους που ελλοχεύουν πάντα από τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας» αναφέρει στο tweet του ο κ. Δένδιας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top