Ουκρανία: Η Μόσχα απειλεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο

«Ο Ζελένκσι υποδύεται τις διαπραγματεύσεις», λέει ο Λαβρόφ

Τι συζήτησε η αποστολή των ΗΠΑ με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Stra (25/4)

Η Μόσχα εξαπολύει απειλές προς τη Δύση για πυρηνικό πόλεμο. Ωστόσο, ο Σεργκέι Λαβρόφ επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με το Κίεβο. Πυρά Λαβρόφ κατά Ζελένσκι: «Ο Ουκρανός πρόεδρος υποδύετεαι ότι διαπραγματεύεται».

Προειδοποίηση της Ρωσίας στις ΗΠΑ: Μη στείλετε άλλα όπλα στην Ουκρανία

Η Μόσχα θα συνεχίσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Κίεβο, διαβεβαίωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγορώντας, ωστόσο, την Ουκρανία ότι «παριστάνει» πως συζητά ενώ προειδοποιεί ταυτόχρονα ότι υπάρχει «πραγματικός» κίνδυνος να ξεσπάσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.

Ο κίνδυνος είναι σοβαρός, είναι πραγματικός, δεν πρέπει να τον υποτιμούμε.

Ρωσία: Κατάπαυση του πυρός για να φύγουν οι άμαχοι από το Αζοφστάλ

Ουκρανία

«Πυρά» Λαβρόφ κατά Ζελένσκι: «Είναι καλός ηθοποιός ο Ουκρανός πρόεδρος»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον Ουκρανό πρόεδρο ότι «υποδύεται» ότι διαπραγματεύεται. «Είναι καλός ηθοποιός... Αν κοιτάξουμε προσεκτικά και διαβάσουμε προσεκτικά αυτά που λέει, θα βρούμε χιλιάδες αντιφάσεις», είπε.

«Η καλή θέληση έχει και τα όριά της. Και αν δεν είναι αμοιβαία, δεν συμβάλλει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης», είπε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ουκρανία: Βομβαρδίστηκαν πέντε σιδηροδρομικοί σταθμοί - Αναφορές για θύματα

«Αλλά συνεχίζουμε να διεξάγουμε διαπραγματεύσεις με την ομάδα (που επέλεξε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι) και οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν», πρόσθεσε.

Η κατάσταση» στην Ουκρανία θα λήξει με μια συνθήκη, όμως το περιεχόμενό της θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στο στρατιωτικό πεδίο.

Ουκρανία: Νεκρά παιδιά από βομβαρδισμούς των Ρώσων στο Ντονέτσκ

πόλεμος Ουκρανία

Λαβρόφ: «Η Μόσχα θέλει να αποκλείσει την απειλή πυρηνικής σύγκρουσης»

Την ίδια ώρα, η Ρωσία θέλει να αποκλείσει την απειλή πυρηνικών συγκρούσεων, παρά τους υψηλούς κινδύνους που υπάρχουν επί του παρόντος και επιθυμεί να περιορίσει όλες τις πιθανότητες «τεχνητής» αύξησης αυτών των κινδύνων, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε απόψε από τη ρωσική τηλεόραση.

«Αυτή είναι η βασική θέση μας, στην οποία βασίζουμε τα πάντα. Οι κίνδυνοι τώρα είναι σημαντικοί», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, σύμφωνα με τον ιστότοπο του υπουργείου.

«Δεν θα ήθελα να αυξήσω τεχνητά αυτούς τους κινδύνους. Πολλοί θα το ήθελαν. Ο κίνδυνος είναι σοβαρός, πραγματικός. Και δεν πρέπει να τον υποτιμούμε», πρόσθεσε.

Ρωσία - Ουκρανία πόλεμος

Λαβρόφ: «Θεμιτοί στρατιωτικοί στόχοι τα όπλα που παραδίδει η Δύση στην Ουκρανία»

Οι παραδόσεις όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία σημαίνουν ότι το NATO στην ουσία ενεπλάκη σε πόλεμο με τη Ρωσία και η Μόσχα θεωρεί τα όπλα αυτά θεμιτούς στρατιωτικούς στόχους, τόνισε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του χθες.

«Αυτά τα όπλα είναι θεμιτός στόχος για τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρηση στην Ουκρανία», είπε ο κ. Λαβρόφ στην κρατική τηλεόραση. «Εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη δυτική Ουκρανία έχουν ήδη γίνει στόχος πάνω από μια φορά» από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και δεν «θα μπορούσε να γίνει αλλιώς», συνέχισε. «Το NATO, στην ουσία, ενεπλάκη σε πόλεμο με τη Ρωσία δι’ ενδιαμέσου και εξοπλίζει αυτόν τον ενδιάμεσο. Πόλεμος σημαίνει πόλεμος», πρόσθεσε.

εισβολή Ουκρανία

Ζελένσκι: «Η Ρωσία δεν θα πετύχει τίποτα στον πόλεμό της»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποσχέθηκε ότι η Ρωσία δεν θα πετύχει στον πόλεμό της εναντίον της χώρας του. 

Σε διάστημα δύο μηνών από τότε που ξεκίνησε την εισβολή της η Ρωσία οι δυνάμεις της έχουν χρησιμοποιήσει περισσότερες από 1.100 ρουκέτες και αμέτρητες βόμβες εναντίον της Ουκρανίας, επεσήμανε ο Ζελένσκι σε βίντεο που ανήρτησε αργά χθες Δευτέρα το βράδυ. 

«Αλλά δεν έχουν πετύχει τίποτα. Και δεν θα πετύχουν τίποτα», υπογράμμισε. 

Οι ρωσικές μονάδες έχουν συναντήσει «ψίχουλα» υποστήριξης στην ανατολική Ουκρανία, παρά τις προσδοκίες τους, πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος. 

Στη Χερσώνα, τη Κάχοβκα, τη Μελιτόπολη, τη Ενερχοντάρ και άλλες πόλεις που έχουν καταληφθεί από τα ρωσικά στρατεύματα οι κάτοικοι δεν υπέκυψαν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σημείωσε ο Ζελένσκι. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top