Ουκρανία: Νεκρά παιδιά από βομβαρδισμούς των Ρώσων στο Ντονέτσκ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία θα ξεπεράσει στο σκοτάδι του πολέμου

Οι Ρώσοι σφυροκόπησαν την περιοχή γύρω από το εργοστάσιο Αζοφστάλ στην Μαριούπολη, όπου κρύβονται μανάδες με μωρά παιδιά και έπληξαν την Οδησσό με φονικούς πυραύλους

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα από τους βομβαρδισμούς των ρωσικών δυνάμεων, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, ενώ κάλεσε τους πολίτες να απομακρυνθούν από τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σημεία όπου μαίνονται μάχες.

Ο Πάβλο Κιριλένκο ανέφερε στο Telegram ότι τα παιδιά, ηλικίας 5 και 14 ετών, σκοτώθηκαν στο Οχερετίνσκ όταν καταστράφηκε το κτίριο στο οποίο ζούσαν.

Ουκρανία: Πέντε νεκροί από πυραυλικό πλήγμα στην Οδησσό

Την ίδια ώρα, οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να εφορμήσουν εναντίον του εργοστασίου Αζοφστάλ στη Μαριούπολη από εδάφους, με τη στήριξη αεροπορικών πληγμάτων και βομβαρδισμών πυροβολικού, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Ολεκσίι Αρέστοβιτς.

Ο Αρέστοβιτς έγραψε στο facebook ότι «ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να αποτελειώσουν τους υπερασπιστές του Αζοφστάλ και περισσότερους από 1000 αμάχους, που κρύβονται στο εργοστάσιο».

Αζοφστάλ: «Θέλουμε να δούμε τον ήλιο» λένε εγκλωβισμένα παιδιά

Επίσης, ένας αδιευκρίνιστος μέχρι στιγμής αριθμός αμάχων έχασε σήμερα τη ζωή του από το ρωσικό σφυροκόπημα της περιοχής του Λουγκάνσκ, έγινε γνωστό από τον τοπικό κυβερνήτη Σέρχιι Γκαϊντάι.

Σε ένα βίντεο με αφορμή το ορθόδοξο Πάσχα, ο Γκαϊντάει είπε «σήμερα, για μία ακόμη φορά, σκοτώθηκαν άμαχοι. Οι συμπατριώτες μας. Οι (Ρώσοι) δεν θεωρούν τίποτα ιερό».

Οι Ρώσοι κατέλαβαν θέσεις στο Ντονμπάς - Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις

Ο ΟΗΕ απηύθυνε σήμερα έκκληση για την εφαρμογή μιας «άμεσης» εκεχειρίας στη Μαριούπολη, προκειμένου να επιτραπεί η εκκένωση περίπου 100.000 αμάχων, που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε αυτό το ουκρανικό λιμάνι, το οποίο ελέγχει σχεδόν πλήρως ο ρωσικός στρατός, σε ένα δελτίο τύπου του συντονιστή του στην Ουκρανία.

ΟΗΕ: «Κόκκινη κάρτα» στη Ρωσία - Εκτός Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!

Ωστόσο, κανένας ανθρωπιστικός διάδρομος δεν ήταν εφικτό να δημιουργηθεί που να οδηγεί εκτός του λιμανιού της Μαριούπολης σήμερα, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ, κατηγορώντας τις ρωσικές δυνάμεις ότι δεν σταμάτησαν τις εχθροπραξίες.

Ζελένσκι: Η Ουκρανία θα ξεπεράσει στο σκοτάδι που έχει φέρει ο πόλεμος 

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δεσμεύθηκε σήμερα στο μήνυμά του για το Πάσχα ότι καμία «κακία» δεν θα καταστρέψει τη χώρα του και προσευχήθηκε ο Θεός να φέρει πίσω την ευτυχία στα παιδιά και παρηγοριά στις μητέρες που θρηνούν.

Μαριούπολη: Η σπαρακτική έκκληση της 4χρονης Αλίκης

Μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο, μια εκκλησία ηλικίας 1.000 ετών, ο Ζελένσκι επεσήμανε σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του προς τον ουκρανικό λαό ότι η χώρα θα ξεπεράσει το σκοτάδι που έχει φέρει ο πόλεμος.

Daily Mail για Πούτιν: H εμφάνιση που πυροδότησε τις φήμες για καρκίνο

«Σήμερα εξακολουθούμε να πιστεύουμε στη νέα νίκη της Ουκρανίας και είμαστε όλοι πεπεισμένοι ότι δεν θα μας καταστρέψει καμία ορδή ή κακία» τόνισε ο Ζελένσκι, φορώντας το χαρακτηριστικό χακί μπλουζάκι. «Θα ξεπεράσουμε τους σκοτεινούς καιρούς και σήμερα εγώ - όπως και οι περισσότεροι από εμάς - δεν φορώ φωτεινά χρώματα, αλλά πολεμάμε για μια φωτεινή ιδέα», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top