Αζοφστάλ: «Θέλουμε να δούμε τον ήλιο» λένε εγκλωβισμένα παιδιά

«Σύντομα δεν θα έχουμε φαγητό ούτε για τα παιδιά», λένε οι εγκλωβισμένοι

Ανατριχίλα προκαλεί ένα βίντεο από το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, που δημοσιεύει ο Guardian.

Μητέρες και μικρά παιδιά, που είναι εγκλωβισμένα σχεδόν 50 ημέρες στο εργοστάσιο, λένε ότι «ξεμένουν από δυνάμεις» και ότι πρέπει να απομακρυνθούν επειγόντως σε ασφαλές έδαφος.

Ουκρανία: Πέντε νεκροί από πυραυλικό πλήγμα στην Οδησσό

Μικρά παιδιά με πόνο ψυχής φωνάζουν «θέλουμε να δούμε τον ήλιο». Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, τουλάχιστον 15 παιδιά ζουν σε σήραγγες κάτω από το έδαφος, ενώ μαζί τους είναι και πολλοί άμαχοι, αλλά και εργαζόμενοι του εργοστασίου.

Στο βίντεο της βρετανικής εφημερίδας διακρίνονται αρκετά παιδιά, ενώ γύρω τους βλέπει κανείς αυτοσχέδια κρεβάτια και ρούχα.

Οι Ρώσοι κατέλαβαν θέσεις στο Ντονμπάς - Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις

«Όλες οι προμήθειες που φέραμε μαζί μας τελειώνουν. Σύντομα δεν θα έχουμε αρκετό φαγητό ούτε για τα παιδιά», λέει μια γυναίκα.

Ρωσία για Αζοφστάλ: Υψώστε λευκές σημαίες και μπορείτε να φύγετε

Άλλοι λένε ότι είναι εγκλωβισμένοι εκεί από τις 25 Φεβρουαρίου, δηλαδή την επόμενη της εισβολής του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Daily Mail για Πούτιν: H εμφάνιση που πυροδότησε τις φήμες για καρκίνο

Αλίνα Καμπάεβα: Αγνώριστη η κρυφή ερωμένη του Πούτιν

«Είμαστε εδώ και χρειαζόμαστε βοήθεια. Βρισκόμαστε στο επίκεντρο των γεγονότων και δεν μπορούμε να βγούμε έξω. Το παιδί μου πρέπει να απομακρυνθεί σε μια ειρηνική περιοχή όπως και πολλά ακόμα. Εκλιπαρούμε για εγγυήσεις ασφάλειας για τα παιδιά μας», τονίζει.

Πυρά της Ζαχάροβα κατά της Ελλάδας: Βοηθήσαμε στην απελευθέρωσή σας

«Ανησυχούμε για τις ζωές των παιδιών μας και των γονέων μας, που χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Τους τελειώνει η δύναμη. Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα χωρίς βομβαρδισμούς. Φοβούνται ακόμη και να πάνε στην τουαλέτα», καταλήγει η ίδια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top