Πυρά της Ζαχάροβα κατά της Ελλάδας: Βοηθήσαμε στην απελευθέρωσή σας

Νέα βέλη για την απέλαση Ρώσων διπλωματών

Πυρά εναντίον της Ελλάδας, για ακόμη μία φορά, για την απόφασή της να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες, εξαπέλυσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείο Εξωτερικών, μάλιστα, συνδέει την ενέργεια με την επίσκεψη της Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ στην Ελλάδα το ίδιο χρονικό διάστημα, αφήνοντας προφανείς αιχμές.

Daily Mail για Πούτιν: H εμφάνιση που πυροδότησε τις φήμες για καρκίνο

«Το ελληνικό κράτος, που δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας, με πρώτο ηγέτη τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας», ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ στο Telegram.

Ρωσία για Αζοφστάλ: Υψώστε λευκές σημαίες και μπορείτε να φύγετε

«Εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα με την οποία μοιραζόμαστε την ίδια πίστη, το αποδείξαμε και στις περσινές φωτιές», προσέθεσε.

Ρωσικό ΥΠΕΞ: «Εχθρική κίνηση οι απελάσεις. Θα απαντήσουμε κατάλληλα»

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Απριλίου το ελληνικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ως personae non gratae 12 μέλη διπλωματικών και προξενικών αποστολών της Ρωσίας στην Ελλάδα, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, με τη Ζαχάροβα στην ανάρτησή της στο Telegram να συνδέει την 6η Απριλίου με την επίθεση των Ναζί το 1941, διερωτώμενη αν η επιλογή ήταν συμπτωματική ή επρόκειτο για έναν «διαβολικά ακριβή υπολογισμό».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top