Η Ελλάδα απελαύνει 12 Ρώσους διπλωμάτες

Κηρύχθηκαν «ανεπιθύμητοι» - Πάνω από 200 έχουν απελαθεί σε όλη την Ευρώπη

Απίστευτες φρικαλεότητες στην πόλη Μπούτσα καταγγέλλει η Ουκρανία - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (4/4/22)

Την απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, ακολουθώντας και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έκαναν το ίδιο μετά τη σφαγή στη Μπούτσα.

Ζελένσκι στο Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Διώξτε τη Ρωσία από μόνιμο μέλος

Όπως αναφέρει, 12 μέλη των Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κηρύσσονται ως πρόσωπα μη αρεστά (personae non gratae).

Δένδιας: Η ρωσική εισβολή υπενθυμίζει την ανοιχτή πληγή του Κυπριακού 

Συνολικά πάνω από 200 Ρώσοι διπλώματες έχουν απελαθεί στην Ευρώπη τις τελευταίες τρεις ημέρες ώρες, μετά την οργή που προκλήθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο για τις φρικιαστικές αναφορές για ομαδικούς τάφους και δολοφονίες αμάχων στην Μπούτσα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα

Οι ελληνικές αρχές κηρύξαν 12 μέλη των Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα, ως πρόσωπα μη αρεστά (personae non gratae).

Οι ανωτέρω κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι, σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για της Διπλωματικές Υποθέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Υποθέσεις του 1963.

Ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τον Ρώσο Πρέσβη σχετικά με την απόφαση αυτή.
.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top