Μαριούπολη: Η σπαρακτική έκκληση της 4χρονης Αλίκης

«Θέλω να πάω σπίτι» λέει η μικρούλα μέσα από το καταφύγιο    

Οι Ρώσοι προσπαθούν να καταλάβουν τον τελευταίο «θύλακα» ουκρανικής αντίστασης στη Μαριούπολη: Το εργοστάσιο μεταλλουργίας, Αζοφστάλ. Εκεί έχουν οχυρωθεί στρατιώτες και άμαχοι. Oικογένειες με μικρά παιδιά κρύβονται και στα υπόγεια καταφύγια της πόλης. Όπως η μικρή Αλίκη που ραγίζει καρδιές, όταν λέει με την παιδική της φωνούλα ότι θέλει να πάει σπίτι. 

Ρωσία: Οι πρώτες εικόνες από το φλεγόμενο Moskva, λίγο πριν βυθιστεί

Η 12χρονη Κάτια έμεινε ορφανή. Η μητέρα της σκοτώθηκε στην πυραυλική επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ. Με βουρκωμένα ματάκια μιλά για όσα τραγικά έζησε. 

Εργοστάσιο Azovstal: Άμαχοι και στρατιώτες στο τελευταίο «οχυρό» της Μαριούπολης 

Εκατοντάδες αθώες ψυχές έχουν βρει καταφύγιο και στις υπόγειες εγκαταστάσεις του Azovstal. 

Μαριούπολη Azovstal

Μαριούπολη: Το εργοδτάσιο μεταλλουργίας Azovstal τελευταίο οχυρό αντίστασης των Ουκρανών  

Το εργοστάσιο σιδήρου και χάλυβα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα μεταλλουργικά εργοστάσια της Ευρώπης.   Καλύπτει 11 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αποτελείται από μεγάλα κτίρια και υψικαμίνους, πίσω από τους οποίους "κρύβονται" πάνω από 2.500 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες.  

Κι όμως η Μαριούπολη βαστάει ακόμα! -  Ουκρανοί: Δεν παραδινόμαστε  

Έτοιμοι για ανταρτοπόλεμο οι Ουκρανοί στη Μαριούπολη 

΄Όπως μεταδίδει το BBC, oι Ρώσοι γνωρίζουν ότι οι Oυκρανοί περιμένουν μέσα στο εργοστάσιο, έτοιμοι να τους υποδεχθούν με τακτικές ανταρτοπολέμου.  

«Όσοι έχουν όπλα και πυρομαχικά που χρειαζόμαστε και καθυστερούν να μας τα προμηθεύσουν πρέπει να ξέρουν ότι η μοίρα αυτής της μάχης εξαρτάται κι από αυτούς» τόνισε σε νέα έκκλησή του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι.  

Εικόνες φρίκης: Ένα απέραντο νεκροταφείο η Μαριούπολη 

Μαριούπολη απέρνατο νεκροταφείο

Μαριούπολη: απέραντο νεκροταφείο η πόλη με σορούς παντού

Η Μαριούπολη έχει μετατραπεί σ' ένα απέραντο νεκροταφείο. Σωροί αμάχων παντού,  καλυμμένες με κουβέρτες και σακούλες. Τις προσπερνούν τραυματισμένα γυναικόπαιδα που συνήθισαν τη φρίκη... 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top