Ρωσία: Κατάπαυση του πυρός για να φύγουν οι άμαχοι από το Αζοφστάλ

Η Μόσχα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για την αποστολή επιπλέον όπλων στην Ουκρανία

Τι συζήτησαν Μπλίνκεν, Όστιν και Ζελένσκι στη συνάντησή τους - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσουν τις εχθροπραξίες για να να γίνει εκκένωση των αμάχων από το Αζοφστάλ. Η Μόσχα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για την αποστολή επιπλέον όπλων στην Ουκρανία.

Ουκρανία: Βομβαρδίστηκαν πέντε σιδηροδρομικοί σταθμοί - Αναφορές για θύματα

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να σταματήσει τις εχθροπραξίες, προκειμένου να επιτρέψει την εκκένωση αμάχων που έχουν οχυρωθεί μαζί με Ουκρανούς μαχητές στο εργοστάσιο του Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη της Ουκρανίας.

Αζοφστάλ: «Θέλουμε να δούμε τον ήλιο» λένε εγκλωβισμένα παιδιά

«Οι ρωσικές δυνάμεις και οι φιλορώσοι Ουκρανοί υποστηρικτές τους δεσμεύονται να σταματήσουν μονομερώς τις εχθροπραξίες στις 14.00 ώρα Μόσχας (14.00 ώρα Ελλάδας), να αποσύρουν τις μονάδες τους σε μια ασφαλή απόσταση και να διασφαλίσουν την αποχώρηση» των αμάχων «σε κατεύθυνση της επιλογής τους», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σε ένα δελτίο τύπου.

Διευκρίνησε, δε, ότι οι κατηγορίες των ανθρώπων στους οποίους επιτρέπεται να φύγουν είναι οι γυναίκες, τα παιδιά και το προσωπικό του εργοστασίου. 

Ουκρανία: Νεκρά παιδιά από βομβαρδισμούς των Ρώσων στο Ντονέτσκ

«Εάν άμαχοι παραμένουν στο εργοστάσιο, εμείς αξιώνουμε ρητά από τις αρχές του Κιέβου να δώσουν στις διοικητές των (ουκρανικών) εθνικιστικών δυνάμεων την εντολή να τους αφήσουν», συμπληρώνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Η Ουκρανία, ωστόσο, διαψεύδει τη Μόσχα και λέει ότι καμία συμφωνία δεν συνάφθηκε σήμερα για τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου που θα επέτρεπε την απομάκρυνση αμάχων από το Αζοφστάλ.
 

Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ για την αποστολή επιπλέον όπλων στην Ουκρανία        

Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ για την αποστολή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρεσβευτής της Μόσχας στην Ουάσιγκτον, όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ρωσίας.

«Υπογραμμίσαμε ότι είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση, όταν οι ΗΠΑ δίνουν συνεχώς όπλα στην Ουκρανία και ζητήσαμε να μπει ένα τέλος σε αυτήν την πρακτική», είπε ο Ανατόλι Αντόνοφ, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 TV.

Ο Αντόνοφ έκανε, επίσης, γνωστό ότι μια επίσημη διπλωματική νότα επιδόθηκε στην Ουάσιγκτον, όπου η Ρωσία εξέφραζε τις ανησυχίες της. Επισήμανε πως τέτοιες προμήθειες όπλων από τις ΗΠΑ θα επιδεινώσουν περαιτέρω την κατάσταση και θα κλιμακώσουν τη σύρραξη.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ συναντήθηκαν με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο, αργά χθες το βράδυ, οι οποίοι υποσχέθηκαν νέα βοήθεια ύψους 713 εκατομμυρίων δολαρίων στην κυβέρνηση Ζελένσκι και άλλες χώρες στην περιοχή, που φοβούνται τη ρωσική επιθετικότητα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top