Ζελένσκι: Η Μόσχα χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στην Ουκρανία

Ουκρανικός στρατός: «Συνεχίζουν τον βομβαρδισμό της Μαριούπολης οι Ρώσοι»

Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στην Ουκρανία και τρομοκρατικές τακτικές κατά των πολιτών, κατήγγειλε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο της Εσθονίας.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι για να πιεσθεί η Ρωσία να σταματήσει να προχωρεί σε αναγκαστικούς εκτοπισμούς Ουκρανών και ζήτησε την συνέχιση των κυρώσεων, ως μόνου τρόπου για να αναγκασθεί η Μόσχα να συμφωνήσει σε ειρήνευση.

Δένδιας από Τόκιο: Ο αναθεωρητισμός ανήκει στο παρελθόν

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεν παρέσχε αποδεικτικά στοιχεία για τις καταγγελίες του και το πρακτορείο ειδήσεων δεν είναι σε θέση να τις επιβεβαιώσει με ανεξάρτητο τρόπο.

Yφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας: Υψηλός ο κίνδυνος χρήσης χημικών όπλων από τη Ρωσία

Υπάρχει υψηλός κίνδυνος χρήσης από τη Ρωσία χημικών όπλων κατά της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα η Ουκρανή υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ, επαναλαμβάνοντας τις προειδοποιήσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Ιστορική στιγμή για τη Φινλανδία: Εξετάζει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ

Χθες, Τρίτη, η Μαλιάρ είχε σημειώσει ότι οι αρχές ελέγχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι η Ρωσία μπορεί να έχει ήδη χρησιμοποιήσει χημικά όπλα κατά την πολιορκία της Μαριούπολης και ότι υπάρχει μια θεωρία πως χρησιμοποιήθηκαν πυρομαχικά φωσφόρου.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ισχυρισμοί από τις ΗΠΑ και την Ουκρανία πως η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία αποτελούν παραπληροφόρηση επειδή η Μόσχα κατέστρεψε το 2017 τα τελευταία χημικά αποθέματά της.

Εκπρόσωπος ουκρανικού στρατού: Οι Ρώσοι συνεχίζουν τον βομβαρδισμό της Μαριούπολης

Συνεχίζουν τον βομβαρδισμό της Μαριούπολης, η οποία έχει σχεδόν ισοπεδωθεί, οι ρωσικές δυνάμεις.

Πάιατ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα καταλήξει σε ήττα του Πούτιν

Όπως ανέφερε, ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Στούπουν, η Ρωσία «συνέχισε να εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές στη Μαριούπολη από τις κατευθύνσεις του Ντονέτσκ και της Tαβρίγια».

Παράλληλα, ενημέρωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν επίθεση κοντά στο μεταλλουργικό συγκρότημα Αζόφσταλ και το λιμάνι.

«Στη νότια κατεύθυνση, ο εχθρός προσπαθεί να καταλάβει μεμονωμένους οικισμούς, αλλά χωρίς επιτυχία», σημείωσε.

«Ο μερικός αποκλεισμός και ο βομβαρδισμός πυροβολικού της πόλης του Χάρκοβο συνεχίζεται από την κατεύθυνση του Σλομποτζάνσκι. Σε ορισμένα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη, ο εχθρός κατέφυγε στον σχηματισμό μονάδων της λεγόμενης λαϊκής πολιτοφυλακής», κατέληξε ο εκπρόσωπος των ουκρανικών δυνάμεων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top