Μπάιντεν: Τι είπε σε Ευρωπαίους ηγέτες για το αν φεύγουν οι Ρώσοι

Καλωσορίζει τις διαπραγματεύσεις, είναι επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα  

Oλοκληρώθηκε πριν από λίγο η τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με Ευρωπαίους ηγέτες. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις Ηνωμένες Πολιτείες, Δημήτρη Σουλτογιάννης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, υπάρχει μια αντίφαση στο εάν τελικά πιστεύουν οι Αμερικανοί ότι οι Ρώσοι αποχωρούν από το Κίεβο. 

Τζο Μπάιντεν: «Ο Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία»

Ο Τζό Μπάιντεν συνομίλησε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Γερμανό Καγκελάριο Ολαφ Σολτς, τον Ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι και τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Τους ενημέρωσε για τις πληροφορίες που έχει τόσο από Αμερικανούς αξιωματούχους του Πενταγώνου όσο και από τις μυστικές του υπηρεσίες ότι η Μόσχα αλλάζει στρατηγική με σταδιακή αποχὠρηση των Ρωσικών στρατευμάτων από το Κίεβο. 

Μπάιντεν: «Χασάπης» ο Πούτιν -Δεν είμαι βέβαιος ότι έχει αλλάξει στρατηγική

Τους είπε ακόμη ότι καλωσορίζει μεν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, παρόλα αυτά παραμένει επιφυλακτικός για την δράση του Πούτιν στα νότια και ανατολικά. 

Ουκρανία: Συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι αν «κλειδώσει» η συμφωνία ειρήνευσης

Ο Μπάιντεν υπογράμμισε ότι η πίεση στον Πούτιν πρέπει να συνεχιστεί έως ότου η Ρωσία αποχωρήσει εντελώς από την Ουκρανία.

 Το τηλεφώνημα ολοκληρώθηκε λίγο πριν ο Γάλλος πρόεδρος μιλήσει στον Βλαντιμίρ Πούτιν.  Πάντως ο Τζό Μπἀιντεν αρνείται να «μαζέψει»  τις δηλώσεις του περί αποχώρησης του Πούτιν από την εξουσία, λέγοντας ότι απευθυνόταν στον Ρωσικό λαό όταν το είπε αυτό, ενώ εμμένει και στον χαρακτηρισμό «χασάπης», με τον οποίο αποκάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top