Τζο Μπάιντεν: «Ο Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία»

«Μην σκεφτείτε να προχωρήσετε ούτε ένα εκατοστό σε έδαφος του ΝΑΤΟ»

Στην Πολωνία βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Νέα πυρά εξαπέλυσε από την Πολωνία ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εναντίον του Ρώσου ομόλογού του, Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να παραμείνει στην εξουσία και ότι ο πόλεμός του εναντίον της Ουκρανίας αποτελεί μια στρατηγική αποτυχία για τη Μόσχα.

Μπάιντεν: «Χασάπης» ο Πούτιν -Δεν είμαι βέβαιος ότι έχει αλλάξει στρατηγική

«Θα έχουμε ένα διαφορετικό μέλλον, ένα λαμπρότερο μέλλον, ριζωμένο στη δημοκρατία και τις αρχές, την ελπίδα και το φως, την ευπρέπεια και την αξιοπρέπεια, την ελευθερία, τις δυνατότητες. Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», είπε ο Μπάιντεν ενώπιον ενός πλήθους στη Βαρσοβία. 

Στο στόχαστρο η δυτική Ουκρανία - Εκρήξεις και τραυματίες στη Λβιβ

«Αυτός ο πόλεμος αποτελεί ήδη μια στρατηγική αποτυχία για τη Ρωσία», συμπλήρωσε ο Μπάιντεν. 

Ουκρανία - ομιλία Μπάιντεν στην Πολωνία

Ο Τζο Μπάιντεν, μιλώντας από την Πολωνία, απευθύνθηκε στους Ρώσους πολίτες - AP Image

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, που διανύει ήδη τον δεύτερο μήνα του, ένωσε τη Δύση, προσθέτοντας πως το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία, που δεν επιδίωξε ποτέ την πτώση της Ρωσίας. 

Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος απευθύνθηκε προς τους Ρώσους, για να τους πει ότι «ο ρωσικός λαός δεν είναι εχθρός μας». 

«Επιτρέψτε μου να πω αυτό, εάν μπορείτε να με ακούσετε. Εσείς, ο λαός της Ρωσίας, δεν είστε ο εχθρός μας. Αρνούμαι να πιστέψω ότι αποδέχεστε τη δολοφονία αθώων παιδιών και παππούδων, ούτε ότι αποδέχεστε ότι νοσοκομεία, σχολεία, παιδικοί σταθμοί σφυροκοπούνται από ρωσικούς πυραύλους και βόμβες», σημείωσε ο Μπάιντεν. 

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επανέλαβε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να εισέλθουν σε σύγκρουση με τις ρωσικές δυνάμεις, που εισέβαλαν στην Ουκρανία, ωστόσο απηύθυνε μια προειδοποίηση προς τη Μόσχα: «Μην σκεφτείτε να προχωρήσετε ούτε ένα εκατοστό σε έδαφος του ΝΑΤΟ»

Ουκρανία - ομιλία Μπάιντεν στην Ουκρανία

Ουκρανία: Η απάντηση του Κρεμλίνου στο σχόλιο Μπάιντεν

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου απέρριψε σήμερα το σχόλιο που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία, λέγοντας πως οι Ρώσοι επιλέγουν ποιος θα είναι ο ηγέτης τους. 

Ερωτηθείς σχετικά με το σχόλιο του Μπάιντεν, ο εκπρόσωπος τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στο Reuters: 
«Δεν εναπόκειται στον Μπάιντεν να αποφασίσει. Ο πρόεδρος της Ρωσίας εκλέγεται από τους Ρώσους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top