Μπάιντεν: «Χασάπης» ο Πούτιν -Δεν είμαι βέβαιος ότι έχει αλλάξει στρατηγική

Η σκληρή απάντηση του Κρεμλίνου

Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία. Όσα μετέδωσε από το Κίεβο η Λευκή Γεωργάκη - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

«Χασάπη» αποκάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Αμερικανός ομόλογός του, Τζο Μπάιντεν και είπε ότι δεν είναι βέβαιος ότι η Μόσχα έχει αλλάξει τη στρατηγική της στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία, μετά μάλιστα και τη δήλωση της Μόσχας ότι θα επικεντρωθεί στην πλήρη «απελευθέρωση» της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονμπάς.

Μαντβέντεφ: «Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα»

«Δεν είμαι βέβαιος ότι έχουν αλλάξει», απάντησε ο Μπάιντεν σε έναν δημοσιογράφο στη Βαρσοβία, όταν ρωτήθηκε αν η Ρωσία έχει αλλάξει τη στρατηγική της.

 

 

Η απάντηση από το Κρεμλίνο δεν άργησε να έρθει. «Τα νέα σχόλια που έκανε ο Τζο Μπάιντεν για τον Πούτιν στενεύουν το περιθώριο βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», ήταν η απάντηση της Ρωσίας, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Μπάιντεν: «Ιερή δέσμευση το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ»

Ο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα στον Πολωνό ομόλογό του, Αντρέι Ντούντα, ότι θεωρεί πως το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, το οποίο προβλέπει την συλλογική άμυνα για όλους τους συμμάχους, είναι μια «ιερή» δέσμευση.

«Θεωρούμε το Άρθρο 5 μια ιερή υποχρέωση και να είστε βέβαιοι γι΄αυτό», είπε ο Μπάιντεν στη διάρκεια επίσκεψής του στη Βαρσοβία, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την Πολωνία για τη στήριξη του ΝΑΤΟ εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Μπάιντεν - Ντούντα

Ο Τζο Μπάιντεν με τον Πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα - AP 

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν βασίζεται στη διαίρεση, στο να μπορέσει να διαχωρίσει την ανατολική από τη δυτική πτέρυγα», εκτίμησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ωστόσο, πρόσθεσε, δεν έχει καταφέρει να το πράξει.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε την Πολωνία που δέχτηκε πρόσφυγες από την Ουκρανία. «Αναγνωρίζουμε ότι η Πολωνία αναλαμβάνει μια σημαντική ευθύνη, αλλά δεν νομίζω ότι θα πρέπει να είναι μόνο η Πολωνία».

Ουκρανία: Ο Τζο Μπάιντεν επισκέφτηκε Ουκρανούς πρόσφυγες

Ο Τζο Μπάιντεν, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Πολωνία, επισκέφτηκε ένα κέντρο Ουκρανών προσφύγων.

Φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα διεθνή πρακτορεία, απεικονίζουν τον Αμερικανό πρόεδρο να συνομιλεί με πρόσφυγες και μικρά παιδιά.

Τζο Μπάιντεν - Ουκρανοί πρόσφυγες

Μπάιντεν - πρόσφυγες

Τζο Μπάιντεν - πρόσφυγες Πολωνία

Από τις 24 Φεβρουαρίου, τουλάχιστον 2,2 εκατ. άνθρωποι που έφυγαν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο εισήλθαν στην Πολωνία, σύμφωνα την πολωνική συνοριοφυλακή, σε ένα σύνολο περίπου 3,7 εκατ. ανθρώπων που αναχώρησαν για το εξωτερικό, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, εκ των οποίων 1,8 εκατ. είναι παιδιά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top