Ουκρανία: Εικόνες Αποκάλυψης - Καμένη γη πλέον η μαρτυρική Μαριούπολη  

«Ελεύθεροι πολιορκημένοι» 100.000 κάτοικοι που προσπαθούν να επιβιώσουν    

To video που επιμελήθηκε η Ν. Σκουλούδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (23/3/2022)

Εικόνες Αποκάλυψης καταγράφονται στη μαρτυρική Μαριούπολη της Ουκρανίας. Τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα μετέτρεψαν την πολιορκημένη πόλη σε «καμένη γη». 100.000 ανθρώπινες ψυχές βρίσκονται υπό πλήρη αποκλεισμό και προσπαθούν να επιβιώσουν ανάμεσα στα συντρίμμια. 

Πεδίο μάχης η Μαριούπολη
Πεδίο μάχης η Μαριούπολη

Οι εικόνες από τη Μαριούπολη σήμερα σφίγγουν το στομάχι. Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα έχουν εξαφανιστεί. 

Ουκρανία: Νέες μάχες στο Χάρκοβο – «Στάχτη» έγινε η Μαριούπολη

Μεγάλες λεωφόροι όπου στο παρελθόν υπήρχαν τεράστια  συγκροτήματα κατοικιών, εργοστάσια, εμπορικά κέντρα και επιχειρήσεις έχουν γίνει οικόπεδα. Μαύροι σκελετοί κτιρίων έτοιμοι κι αυτοί να πέσουν.. Τα σίδερα έχουν λιώσει, τα τσιμέντα έχουν θρυμματιστεί. 

Η πόλη των 500.000 κατοίκων δεν υπάρχει πια. 

Πριν λίγες ημέρες στο 48ο σχολείο της Μαριούπολης ακούγονταν μόνο παιδικές φωνές. Τώρα την περιοχή ελέγχουν οι Ρωσόφωνοι. 

Αποθέωνει Δένδια ο Ζελένσκι: Ευγνώμων για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους

Ο Πούτιν πάντως έχασε ακόμη έναν ανώτατο στρατιωτικό. Σύμφωνα με τη Daily Mail,  άλλος ένας στρατηγός και μάλιστα πεζοναύτης σκοτώθηκε στη Μαριούπολη.

Μια ηλικιωμένη, τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρεται από ρώσους δημοσιογράφους σε κάποιο σημείο που να θεωρείται ασφαλές. 

Η πόλη νέκρωσε. Ωστόσο άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν σε αυτήν. Οι 100.000 πολίτες που παραμένουν στην πόλη βρίσκονται  παγιδευμένοι κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στα συντρίμμια της Μαριούπολης, σε κατάσταση απόλυτης πολιορκίας. χωρίς τροφή, χωρίς νερό, χωρίς φάρμακα και κάτω από συνεχείς βομβαρδισμούς. 

Άμαχοι προσπαθούν να επιβιώσουν στη Μαριούπολη Άμαχοι προσπαθούν να επιβιώσουν στη Μαριούπολη 

 «Για πάνω από μία εβδομάδα προσπαθούμε να οργανώσουμε σταθερούς ανθρωπιστικούς διαδρόμους για τους κατοίκους της Μαριούπολης. Και σχεδόν όλες μας οι προσπάθειες, δυστυχώς, διαταράσσονται από τους Ρώσους κατακτητές. Με βομβαρδισμούς και τρομοκρατία» ανέφερε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.   

100.000 άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι στην πόλη - «φάντασμα»

Οι πρώτες μαρτυρίες όσων κατάφεραν μετά από 26 μέρες να ξεφύγουν από την κόλαση συγκλονίζουν. 

Πατέρας που τραυματίστηκε από θραύσματα, έμεινε για μέρες σε καταφύγιο με τον μόλις δύο μηνών γιο του. Βρήκε διέξοδο στην Ζαπορίζια. 

Μαριούπολη: Γιατί θέλει να την καταλάβει πάση θυσία ο Πούτιν

Η Οξάνα κατέφυγε στη Λβιβ. Η ίδια δούλευε στην Πολωνία όμως επέστρεψε για να πάρει από την φλεγόμενη πόλη τα παιδιά της. Ωστόσο ανησυχεί για την μητέρα της που παραμένει παγιδευμένη στην Μαριούπολη. 

Καταστροφές στη Μαριούπολη Καταστροφές στη Μαριούπολη 

Μ. Ανδρουλάκης: Η Μαριούπολη δεν υπάρχει πια 

Ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, τον οποίο συνεχάρη χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, δήλωσε για τη μαρτυρική πόλη: «Πλέον είναι βέβαιο, η Μαριούπολη δεν υπάρχει πιά. Ελπίζω έστω να έχει διασωθεί  το αυθεντικό διάταγμα της Αικατερίνης, στα ρωσικά και τα ελληνικά, που βρισκόταν στο Μουσείο της πόλης, και με το οποίο οριζόταν η μετεγκατάσταση των Ελλήνων της Κριμαίας στην περιοχή. Έστω για να μας θυμίζει ότι κάποτε εκεί ήταν μία πόλη». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top