Αποθεώνει Δένδια ο Ζελένσκι: Ευγνώμων για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους

«Ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που τους στήριξε»

Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Το εγκώμιο του Νίκου Δένδια έπλεξε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο νέο του μήνυμα, την ώρα που μαίνεται το σφυροκόπημα της Μαριούπολης.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που υποστήριξε ενεργά τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Μαριούπολη, για να βοηθηθούν πολλοί άνθρωποι.

Δένδιας: Θέλω να ηγηθώ της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη

«Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να υποστηρίξει τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Μαριούπολη, ώστε να σωθούν οι άνθρωποί μας από την πόλη και να έρθει ανθρωπιστική βοήθεια, που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τους όλους εδώ», είπε χαρακτηριστικά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Προειδοποίηση Ζελένσκι προς Ρώσους πιλότους: «Θα το πληρώσετε»

Υπενθυμίζεται ότι - μετά τη συνάντησή του με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη - ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη, την οποία προτίθεται να συνοδεύσει ο ίδιος.

O Ουκρανός Πρόεδρος, αναφέρθηκε παράλληλα στις τρεις συνόδους, που θα γίνεουν αυτή την εβδομάδα (G7, ΝΑΤΟ και ΕΕ), σημειώνοντας πως περιμένει «νέα πακέτα κυρώσεων και νέα στήριξη» στην Ουκρανία.

«Θα συνεχίσουμε να πολεμούμε όσο μπορούμε. Μέχρι το τέλος. Με όλες μας τις δυνάμεις. Θα ξεκουραστούμε όταν νικήσουμε. Και αυτό θα συμβεί, δίχως αμφιβολία», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top