Προειδοποίηση Ζελένσκι προς Ρώσους πιλότους: «Θα το πληρώσετε»

Νέο διάγγελμα του Ουκρανού προέδρου

Οι τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία. Όσα μετέδωσε από το Κίεβο η απεσταλμένη του Star, Λευκή Γεωργάκη

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι διεμήνυσε σήμερα ότι οι πιλότοι της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι επιχειρούν στη χώρα του θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και θα λογοδοτήσουν.

«Θα το πληρώσετε, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Σήμερα ή αύριο, δεν έχει και τόση σημασία. Το σημαντικό είναι πως είναι αναπόδραστο», είπε σε νέο του μήνυμα προς τον ουκρανικό λαό.

Ουκρανία: Απέτρεψαν σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στον πιλότο ρωσικού μαχητικού που καταρρίφθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις στη Μαριούπολη, λέγοντας: «Αυτό θα συμβεί σε όποιον σκοτώνει τον λαό μας, τον ειρηνικό λαό μας στην ειρηνική χώρα μας».

Ουκρανία: «Βόμβα» Ζελένσκι– Δημοψήφισμα για την όποια συμφωνία με την Ρωσία

«Οι Ρώσοι πιλότοι μοιάζουν να μην αντιλαμβάνονται τη βαρύτητα των διαταγών που εκτελούν», συνέχισε. «Το να σκοτώνεις άμαχους είναι έγκλημα», επέμεινε.

Ζελένσκι: Αν αποτύχουν οι συζητήσεις με Πούτιν πάμε για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας διατείνεται ότι οι δυνάμεις της έχουν καταρρίψει κάπου 100 ρωσικά μαχητικά και βομβαρδιστικά από την έναρξη της εισβολής, που το Κρεμλίνο αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», πριν από σχεδόν τέσσερις εβδομάδες.

Ο ισχυρισμός αυτός είναι αδύνατο να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top