Πούτιν σε Μακρόν: «Θα πετύχω είτε με διάλογο, είτε με πόλεμο»

Κατηγορεί τους Ουκρανούς για την επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε σήμερα στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ότι η Μόσχα «θα επιτύχει τους στόχους της στην Ουκρανία είτε με τη διαπραγμάτευση, είτε με τον πόλεμο», όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.

Ο Μακρόν διαπίστωσε ότι ο Ρώσος ομόλογός του «είναι πολύ αποφασισμένος να επιτύχει τους στόχους του», δηλαδή την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας –όπως την αποκάλεσε ο Πούτιν– αλλά και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Κριμαίας και του Ντονμπάς, αιτήματα που είναι «απαράδεκτα για τους Ουκρανούς», σύμφωνα με το Παρίσι.

Ουκρανία: Το Τάγμα Αζόφ επιτέθηκε σε αμάχους στη Μαριούπολη

Ο Πούτιν αρνήθηκε επίσης ότι ο στρατός του βάζει τους αμάχους στο στόχαστρο. Είπε ακόμα στον Εμανουέλ Μακρόν ότι είναι ευθύνη των Ουκρανών «να αφήσουν να φύγει ο πληθυσμός από τις περικυκλωμένες πόλεις», με τον Γάλλο πρόεδρο να του απαντά ότι «ο στρατός που επιτέθηκε ήταν ο ρωσικός» και ότι «δεν έχει λόγο να πιστέψει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες».

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για μια ενδεχόμενη επίθεση στην Οδησσό και τόνισε ότι είναι σημαντικό να βρεθεί μια διευθέτηση μέσω διαπραγμάτευσης και να προστατευθούν οι ουκρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Ουκρανία: Άμαχοι τρέχουν να σωθούν από βομβαρδισμούς στο Ιρπίν

Ο Πούτιν από την άλλη επέμεινε ότι η εκστρατεία στην Ουκρανία συνεχίζεται με βάση το σχέδιο και δεν θα τερματιστεί μέχρι να σταματήσει το Κίεβο να μάχεται.

Ουκρανία: Ο πρόεδρος Πούτιν κατηγορεί το Κίεβο για την επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια        

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τους Ουκρανούς εξτρεμιστές για το συμβάν στις 3 Μαρτίου στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία.

Στα χέρια των Ρώσων το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Ο Γάλλος πρόεδρος ρώτησε τον Πούτιν για την φωτιά στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε για την πρόκληση από Ουκρανούς ριζοσπάστες στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια», ανέφερε το Κρεμλίνο. «Τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι φυσιολογικά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top