ΗΠΑ: Στο Τέξας οι αμβλώσεις θα απαγορεύονται μετά την 6η εβδομάδα κύησης

Τζεν Ψάκι: «Δεν έχεις μείνει έγκυος» είπε σε άντρα δημοσιογράφο

Σε ισχύ νόμος του Τέξας που απαγορεύει τις περισσότερες εκτρώσεις / AP

Το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε πως ο νόμος που απαγορεύει τις περισσότερες αμβλώσεις στο Τέξας παραμένει σε ισχύ. 

Βγαίνουν τα όπλα στο Τέξας - Δημόσια οπλοφορία χωρίς άδεια και με τον νόμο

Ο συγκεκριμένος νόμος τέθηκε σε εφαρμογή χθες, Πέμπτη, και ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων σε όλη τη χώρα. Προβλέπει την απαγόρευση των αμβλώσεων μετά την 6η εβδομάδα της κύησης, χρονική στιγμή κατά την οποία πολλές γυναίκες δεν έχουν προλάβει καν να καταλάβουν ότι είναι έγκυες. 

Ιταλία: Έκανε άμβλωση και βρήκε τυχαία έναν τάφο με το όνομά της

Ο νόμος ουσιαστικά αφαιρεί από τις περισσότερες γυναίκες, στη δεύτερη μεγαλύτερη πολιτεία της χώρας, το δικαίωμα στην άμβλωση.

Το νομοσχέδιο- πλήγμα για τα δικαιώματα των γυναικών φέρει την υπογραφή του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη της πολιτείας, Γκρεγκ Άμποτ, και ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο. 

Η Πολωνία απαγόρευσε τις αμβλώσεις - Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται

Μάλιστα, ο νόμος δεν προβλέπει καμία εξαίρεση για γυναίκες που έμειναν έγκυες από βιασμό ή αιμομιξία. 

Στη χώρα συνολικά, 12 ακόμα πολιτείες ψήφισαν νόμους με απαγορεύσεις διακοπής στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, αλλά όλες έχουν μπλοκαριστεί.

Τζεν Ψάκι: «Δεν έχεις μείνει έγκυος» είπε σε άντρα δημοσιογράφο

Την ίδια ώρα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, έδωσε μία αποστομωτική απάντηση σε έναν άντρα δημοσιογράφο που επέμενε να την ρωτά  για την επικριτική στάση του προέδρου, Τζο Μπάιντεν, απέναντι στο νόμο της πολιτείας του Τέξας που απαγορεύει τις αμβλώσεις.

#YouKnowMe: Ξεσηκωμός στις ΗΠΑ μετά το νομοσχέδιο-σοκ για τις αμβλώσεις

Ο δημοσιογράφος αναρωτήθηκε πώς γίνεται ο Τζο Μπάιντεν να είναι κατά του συγκεκριμένου νόμου, εφόσον η καθολική του πίστη «απαγορεύει» τις αμβλώσεις. 

Τζεν Ψάκι

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι/ AP

Αρχικά, η Τζεν Ψάκι του έδωσε μία λιτή απάντηση που αφορούσε το ότι οι γυναίκες έχουν δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν με το σώμα τους. Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος επέμεινε και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου του έδωσε μία απάντηση που γρήγορα έγινε viral στο διαδίκτυο: «Πιστεύει ότι είναι απόφαση των γυναικών και των γιατρών τους. Ξέρω ότι δεν έχετε αντιμετωπίσει τέτοιες επιλογές, ούτε έχετε μείνει έγκυος, αλλά για τις γυναίκες εκεί έξω που έχουν αυτές τις επιλογές είναι εξαιρετικά δύσκολο και ο πρόεδρος πιστεύει ότι χρήζουν σεβασμού». 

Τζεν Ψάκι: Η Ελληνοαμερικανίδα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top