Ιταλία: Έκανε άμβλωση και βρήκε τυχαία έναν τάφο με το όνομά της

Αντιδράσεις για την ταφή εμβρύων με τα στοιχεία των γυναικών στους σταυρούς

τάφοι

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση ότι δεκάδες έμβρυα δόθηκαν για θρησκευτική ταφή μετά από την έκτρωση ή την αποβολή που έκαναν οι γυναίκες.

Την αποκάλυψη έκανε η Marta Loi, η οποία είναι άθεη, αναρτώντας μια φωτογραφία με τον τάφο του εμβρύου της που ανακάλυψε τυχαία, μη γνωρίζοντας ότι το έμβρυο είχε δοθεί για ταφή. Μάλιστα, ο τάφος έφερε το όνομά της.

Σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο, οι γυναίκες που αποβάλλουν ή κάνουν έκτρωση μετά από 20 εβδομάδες εγκυμοσύνης μπορούν να δώσουν τα έμβρυα προς ταφή, αφού το επιθυμούν. Τα περισσότερα νεκροταφεία εμβρύων βρίσκονται στη Ρώμη και έχουν μεγάλους σταυρούς πάνω από τον κάθε τάφο.

Νεκροταφείο εμβρύων στη Ρώμη / AP Images

«Δεν ήξερα ότι συνέβαινε αυτό. Ανήρτησα τη φωτογραφία γιατί πιστεύω ότι πρόκειται για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων» σημείωσε η γυναίκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το όνομα και το επώνυμο της κάθε γυναίκας, στους σταυρούς αναγράφεται ακόμα και το νοσοκομείο όπου έγινε η έκτρωση ή η αποβολή.

Μετά την ανάρτηση της Marta, πολλές γυναίκες, οι οποίες δεν είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους για χριστιανική ταφή, εναντιώθηκαν στον συγκεκριμένο νόμο καθώς δε γνώριζαν ότι υπήρχαν τάφη με τα ονόματά τους.

Από τη μεριά του, ένας από τους ιερείς τόνισε στο BBC ότι «υπάρχουν γυναίκες που μας ευχαριστούν για αυτό που κάνουμε». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top