Η Πολωνία απαγόρευσε τις αμβλώσεις - Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται

Νέες μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Μαζική διαδήλωση στη Βαρσοβία μετά την απόφαση για απαγόρευση των αμβλώσεων. AP Hub Video

Ελήφθη η οριστική απόφαση για την απαγόρευση των αμβλώσεων στην Πολωνία από το Συνταγματικό Δικαστήριο, όπως χθες, η κυβέρνηση της χώρας.

Oργή στην Πολωνία: Απαγορεύουν σχεδόν όλες οι αμβλώσεις

Το Συνταγματικό Δικαστήριο, μετά τη μεταρρύθμισή του από το συντηρητικό, καθολικό κυβερνών υπερσυντηρητικό κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) και συμμορφούμενο προς τις επιθυμίες του, με απόφασή του στις 22 Οκτωβρίου έθεσε εκτός νόμου τη διακοπή της εγκυμοσύνης λόγω σοβαρής δυσμορφίας του εμβρύου, κρίνοντας ότι είναι ασύμβατη με το Σύνταγμα.

Πολωνία αμβλώσεις

Νέες μαζικές διαδηλώσεις στην Πολωνία μετά την απόφαση για απαγόρευση των αμβλώσεων. AP Images

Επί της ουσίας, με την απόφαση του δικαστηρίου απαγορεύονται όλες οι αμβλώσεις, εκτός αν πρόκειται για περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας ή αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, άνευ προηγουμένου για τη χώρα. Διαδηλώσεις προαναγγέλθηκαν και χθες το βράδυ μπροστά από την έδρα του Συνταγματικού Δικαστηρίου στη Βαρσοβία, καθώς και σε αρκετές πόλεις της χώρας.

Πολωνία διαδηλώσεις

Από την απόφαση εξαιρούνται οι υποθέσεις βιασμού, αιμομιξίας ή αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας. AP Images

Αξίζει να σημειωθεί ότι λιγότερες από 2.000 νόμιμες αμβλώσεις πραγματοποιούνται ετησίως στην Πολωνία. Οι φεμινιστικές οργανώσεις υπολογίζουν σε 200.000 τις παράνομες αμβλώσεις ή τις αμβλώσεις που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top