Κορωνοϊός: Περισσότερα από 45.000 κρούσματα «μαύρου μύκητα» στην Ινδία

Αφαιρούνται από τους ασθενείς μάτια - μύτη για να μην μολυνθεί ο εγκέφαλος

Η Ινδία είναι μια από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από τον κορωνοϊό. / Βίντεο από δελτίο ειδήσεων του Star

Περισσότερα από 45.000 κρούσματα «μαύρου μύκητα», μιας μυκητιασικής λοίμωξης θανατηφόρας κατά 50% που εξαπλώνεται μεταξύ των ασθενών οι οποίοι είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό, εμφανίστηκαν τους τελευταίος δύο μήνες στην Ινδία.

Κορωνοϊός: Τι είναι ο «μαύρος μύκητας», η νέα επιπλοκή του ιού

Περισσότεροι από 4.200 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη σπάνια αυτή λοίμωξη, τη μουκορμύκωση, η οποία, ωστόσο, εξαπλώνεται στην Ινδία μεταξύ των ασθενών Covid-19 μετά την ανάρρωσή τους.

Κορωνοϊός Ινδία

Εκατόμβες νεκρών από κορωνοϊό στην Ινδία. / φωτογραφία αρχείου ap

Αυτή η πολύ επιθετική λοίμωξη, το ποσοστό θνητότητας της οποίας ξεπερνά το 50%, ανάγκασε τους χειρουργούς να προχωρήσουν στην αφαίρεση των ματιών, της μύτης και της γνάθου ορισμένων ασθενών για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η μόλυνση να φθάσει στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το κρατίδιο Μαχαράστρα (δυτικά) είναι το πλέον πληγέν με 9.348 κρούσματα.

μαύρος μύκητας

Η Ινδία κατέγραφε μόλις 20 κρούσματα «μαύρου μύκητα» τον χρόνο πριν από την πανδημία Covid-19, με την ασθένεια αυτή να πλήττει κυρίως τους ανθρώπους με ανοσοανεπάρκεια, με ποσοστό σακχάρου στο αίμα πολύ υψηλό, που νοσούσαν από AIDS ή είχαν υποβληθεί σε μεταμόσχευση οργάνων.

Οι ειδικοί απέδωσαν τη θεαματική αυτή άνοδο των κρουσμάτων της συγκεκριμένης νόσου στην υπερβολική χρήση στεροϊδών για τη φροντίδα των ασθενών με Covid-19.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top