Εμινέ Ερντογάν: Σάλος από προτροπή στους Τούρκους να μειώσουν το φαγητό!  

Σε ρόλο Μαρίας Αντουανέτας η σύζυγος του «σουλτάνου»    

Τεράστιες αντιδράσεις προκαλεί η προτροπή στους Τούρκους της Εμινέ Ερντογάν, συζύγου του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να… μειώσουν το φαγητό, σε μια στιγμή που η γειτονική χώρα δοκιμάζεται από οικονομική κρίση, η οποία πλήττει 40 εκατομμύρια πολίτες της που βρίσκονται  κάτω από τα όρια της φτώχειας. 

Τουρκία: Ενοχλημένη η Εμινέ Ερντογάν με τους σωματοφύλακες του συζύγου της

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η  Εμινέ Ερντογάν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο πλαίσιο παγκόσμιας εκστρατείας κατά της σπατάλης τροφίμων με τίτλο «Εξοικονομείστε φαγητό, προστατέψτε το τραπέζι σας», «συμβούλευσε» τους Τούρκους τι να κάνουν για να μειωθεί η «σπατάλη των τροφίμων»  σε κάθε νοικοκυριό.

Ερντογάν: Σάλος στην Τουρκία με την πολυτελή ζωή της Εμινέ

«Ας πάρουμε όλοι μαζί απλές προφυλάξεις, για παράδειγμα, ας ετοιμάσουμε μια λίστα πριν πάμε για ψώνια. Ας μειώσουμε τις μερίδες μας. Να μην αποθηκεύουμε τρόφιμα που ξέρουμε ότι θα χαλάσουν. Να καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά εποχής. Ας αυξήσουμε την παραδοσιακή μας γαστρονομική κουλτούρα και ας εφαρμόστε τα μυστικά της κουζίνας χωρίς να πετάμε τίποτα. Το πιο σημαντικό, ας διδάξουμε στα παιδιά μας τους κανόνες του φαγητού και του ποτού με αξιοπρεπή τρόπο» ανέφερε η σύζυγος του «σουλτάνου» προκαλώντας σάλο.  

Ερντογάν: Μορατόριουμ με την Ελλάδα στο Αιγαίο αλλά ένταση στην Κύπρο

Μάλιστα, η γνωστή δημοσιογράφος Αϊσενούρ στο πολιτικό πρόγραμμα που παρουσιάζει «Μέντια Μαχαλεσί» εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Πρώτη Κυρία της Τουρκίας. «Αυτό είναι πέρα για πέρα ντροπή» σχολίασε. .

«Είναι η Πρώτη Κυρία σε αυτήν τη χώρα και είναι τόσο αποκομμένη από τη ζωή, τον κόσμο, το παρελθόν της και το σήμερα!. Τι σημαίνει να μειώσουμε τις μερίδες, μπορούν να γίνουν λογικές προτάσεις, ίσως μπορούμε να τα συζητήσουμε εδώ, αλλά τι σημαίνει να μειώσουμε τις μερίδες;» αναρωτήθηκε η Αϊσενούρ Αρσλάν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top