Ερντογάν: Μορατόριουμ με την Ελλάδα στο Αιγαίο αλλά ένταση στην Κύπρο

Συνάντηση Φραγκογιάννη -  Ονάλ την Τετάρτη στην Αττάλεια  

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πράγματι θα τηρήσει την υπόσχεσή του για ήρεμο καλοκαίρι στο Αιγαίο, όμως θα σκληρύνει τη στάση του στο Κυπριακό, γεγονός που θα φέρει πάλι αντιμέτωπες την Αθήνα με την Άγκυρα. 

Δένδιας για Μητσοτάκη – Ερντογάν: Έσπασε απλά ο πάγος

Όπως τόνισε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η στροφή του Ερντογάν  δε σημαίνει ότι εγκαταλείπει τις παράλογές διεκδικήσεις και ενδεικτικό είναι ότι σήμερα είχαμε 39 παραβιάσεις. Εκτιμάται ότι διπλωματικά  θα υπάρξουν  συμμαχικές πιέσεις για να προχωρήσει ο διάλογος στο Κυπριακό και με δεδομένη την  γραμμή Ερντογάν για δυο κράτη, σίγουρα τα  «αγκάθια»  θα είναι πολλά. Γι΄ αυτό και ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στον Τούρκο πρόεδρο ότι η θέση αυτή δε γίνεται δεκτή. 

Ερντογάν: Καλοσυνάτος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, προκλητικός στο Αζερμπαϊτζάν

Συνάντηση Φραγκογιάννη - Ονάλ αύριο στην Αττάλεια

Αύριο Τετάρτη πάντως,  ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης θα βρίσκεται στην Αττάλεια και θα συναντηθεί με τον Σεντάτ Ονάλ. Οπότε αναμένεται πρόοδος στην λεγόμενη θετική ατζέντα  και στην αμοιβαια αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού..

Στο Κάιρο τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός την Δευτέρα πηγαίνει στην Αίγυπτο.  Ο Προέδρος Σίσι είχε απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος θέλει να ενδυναμώσει την συμμαχία της Ελλάδας με την Αίγυπτο. Το ταξίδι αυτό είναι και μια επιβράβευση της σθεναρής στάσης του Προέδρου Σίσι  απέναντι στην Τουρκία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top