Δένδιας για Μητσοτάκη – Ερντογάν: Έσπασε απλά ο πάγος

«Οι διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν, είναι μεγάλες και σημαντικές»

Νίκος Δένδιας Λιθουανία

Χαμηλά εξακολουθεί να κρατά η Ελλάδα τον πήχη για τις σχέσεις με την Τουρκία, αν και έγινε το πρώτο βήμα, μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Δυστυχώς πρέπει να πω πως η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν ήταν ένα σπάσιμο πάγου και όχι μια συνάντηση για να πάμε μπροστά. Οι διαφορές, όπως είπε ο κ.Μητσοτάκης μετά, είναι εκεί, εξακολουθούν να υπάρχουν, είναι μεγάλες και σημαντικές», τόνισε ο Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Λιθουανό ομολογό του, Γκαμπριέλιους Λαντσμπρέγκις, στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Πελώνη: Μητσοτάκης-Ερντογάν συμφώνησαν να αφήσουν πίσω την ένταση του 2020

Αναφερόμενος στη συνάντηση, είπε πως «συζητήσαμε για την ενίσχυση της συνεργασίας & τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Δυτικά Βαλκάνια και Ανατολική Γειτονία».

Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Παραμένουν οι διαφορές των δύο χωρών

Ο κ. Δένδιας είπε πως η Ελλάδα και η Λιθουανία δεν έχουν θέματα να τις χωρίζουν, αλλά πολλά που τις δένουν.

Όπως είπε, με τον Λιθουανό ομολογό του συζήτησαν για το μεταναστευτικό, με τον κ. Δένδια να αφήνει αιχμές για την Τουρκία: «Μπορούμε να βοηθήσουμε τη Λιθουανία. Έχουμε την εμπειρία από έναν μεγάλο γείτονα, να πιέζει και να εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και να πιέζει τις μεταναστευτικές ροές προς τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών είπε πως δεν είναι ευχαριστημένος από το επίπεδο της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, το οποίο μπορεί να βελτιωθεί κατά πολύ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top