Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν  στις Βρυξέλλες 

«Έσπασε ο πάγος» σύμφωνα με πληροφορίες παρά τις σημαντικές διαφορές

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες. 

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Τη Δευτέρα το κρίσιμο τετ-α-τετ στις Βρυξέλλες

συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν στη σύνοδο κουρφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν στη σύνοδο κουρφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες   

Η συνάντηση του Προέδρου της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν και του Πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε στις 17:20 ώρα Βρυξελλών (18: 20 ώρα Ελλάδας) και είχε διάρκεια μία ώρα. 

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, σύμφωνα με ελληνική διπλωματική πηγή που ενημέρωσε τον Τύπο στην έδρα της Συμμαχίας, «έσπασε ο πάγος, η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αφήσουν πίσω την ένταση του 2020 παρά τις πολύ σημαντικές διαφορές που υπάρχουν». 
 

Ερντογάν: Η φωτογραφία με τον χαιρετισμό του σαν χειροφίλημα στον Μπάιντεν

 

Η συνάντηση διεξήχθη με την  ευκαιρία της συμμετοχής των ηγετών της Ελλάδας και της Τουρκίας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και μετά από μακρά περίοδο έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αποκορύφωμα η έξοδος του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο τον Αύγουστο του 2020, την οποία ακολούθησε η έξοδος των δύο στόλων,  με τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου να είναι ορατός. 

σύνοδος κορυφής ΝΑΤΟ οικογενειακή φωτογραφία

Η «οικογενειακή φωτογραφία» στη σύνοδο κορυφής του NATO 

Μετά τον έντονο διάλογο των δύο Υπουργών Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Νίκου Δένδια στην Άγκυρα πάντως, ακολούθησε περίοδος μερικής αποκλιμάκωσης στις σχέσεις των δύο χωρών, η οποία μένει να διαπιστωθεί αν θα διαρκέσει.  

«Ξύλο» Δένδια στον Τσαβούσογλου για τις τουρκικές προκλήσεις!  

 

Από τις μέχρι τώρα φωτογραφίες και τα τηλεοπτικά πλάνα είναι προφανές ότι οι ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας εμφανίσθηκαν σχετικά «συγκρατημένοι» στις εκφράσεις, μη θέλοντας προφανώς να δώσουν λαβή για ερμηνείες πριν το τέλος της συνάντησης.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση δεν συμμετείχαν  άλλοι Έλληνες και Τούρκοι αξιωματούχοι και διεξήχθη κατ' ιδίαν, με στόχο την άμεση και εμπιστευτική προσωπική επαφή μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου. Μοναδική εξαίρεση οι διπλωματικοί σύμβουλοι των δύο ηγετών, Έλένη Σουρανή και Ιμπραήμ Καλίν.       

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top