Μητσοτάκης - Ερντογάν: Τη Δευτέρα το κρίσιμο τετ-α-τετ στις Βρυξέλλες

Τι περιμένει ο Έλληνας πρωθυπουργός από τον Τούρκο Πρόεδρο

Δείτε το ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Λιγότερο από δύο 24ωρα απομένουν για το κρίσιμο τετ-α-τετ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες

Αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη σύνοδο ΝΑΤΟ 

Έχει μεγάλη σημασία ότι θα είναι μια κατ΄ιδίαν συνάντηση αυτή που θα έχουν τη Δευτέρα στις έξι απόγευμα στην Συνοδό του ΝΑΤΟ, αφού σημαίνει ότι θα μπορούσε να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση.

Κυριάκος Μητσοτάκης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Από παλιότερη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός κρατάει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών. Θέλει να διαπιστώσει αν ο Ερντογάν με διατυπωμένες τις διαφορές των δυο πλευρών, σκοπεύει να κάνει κάποιο θετικό βήμα.

Μια καλή έκβαση για την ελληνική πλευρά θα είναι να δεσμευτεί ότι δε θα τραβήξει το σκοινί και θα έχουμε ένα άτυπο μορατόριουμ και ένα ήσυχο καλοκαίρι. Έτσι μπορεί να προχωρήσει και η θετική ατζέντα της οικονομικής συνεργασίας.

Σε λίγο καιρό καταφτάνουν στην Ελλάδα τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη «Ραφάλ»

Μαζί με τη διπλωματία όμως βάρος δίνεται και στην ισχυροποίηση των ενόπλων δυνάμεων. Σε έναν μήνα έρχεται το πρώτο «Ραφάλ», όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι οι αποφάσεις για την προμήθεια νέων φρεγατών θα παρθούν μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top