Κορωνοϊός: Έως τρεις φορές μεγαλύτερος ο αριθμός των νεκρών εκτιμά ο ΠΟΥ

Ο οργανισμός υπολογίζει ότι αυτός ο αριθμός φτάνει τα 6 - 8 εκατ.

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την πανδημία.

Δύο έως τρεις φορές μεγαλύτερος από τα επίσημα στοιχεία φαίνεται ότι είναι ο αριθμός των θανάτων που προκαλούνται από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Με αφορμή τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης για τις παγκόσμιες στατιστικές υγείας, ο ΠΟΥ αναφέρει ότι η νόσος προκάλεσε τον περασμένο χρόνο τουλάχιστον 3 εκατομμύρια θανάτους, εμμέσως ή αμέσως, ενώ ο επίσημος αριθμός των θανάτων που αποδίδονται στον κορωνοϊό ανήλθε σε περίπου 1,8 εκατομμύριο.

κορωνοϊός

Δύο με τρεις φορές μεγαλύτερος ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό εκτιμά ο ΠΟΥ. ap images

Ο οργανισμός υπολογίζει σε 3,4 εκατομμύρια τους ανθρώπους που πέθαναν απευθείας από την νόσο μέχρι τον Μάιο 2021.

Koρωνοϊός: Αγγειακή κι όχι αναπνευστική η νόσος, σύμφωνα με νέα μελέτη

«Ο αριθμός αυτός είναι στην πραγματικότητα δύο έως τρεις φορές υψηλότερος. Άρα υπολογίζω με ασφάλεια ότι περί τα 6 έως 8 εκατομμύρια θάνατοι θα ήταν η εκτίμηση σε μία προειδοποιητική αναφορά», δήλωσε η Σαμίρα Ασμα, γενική υποδιευθύντρια Στοιχείων και Αναλύσεων, κατά την διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η εκτίμηση περιλαμβάνει τόσο τους θανάτους που δεν έχουν καταγραφεί, όσο και τους έμμεσους θανάτους που οφείλονται στην έλλειψη νοσοκομειακής φροντίδας ή τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και άλλους παράγοντες.

Ο οργανισμός δεν έδωσε στοιχεία για την υπερβάλλουσα θνητότητα που έχει καταγραφεί κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Κορωνοϊός νεκροί

Περί τα 6 έως 8 εκατομμύρια θάνατοι από κορωνοϊό θα ήταν η εκτίμηση, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. ap images

Κορωνοϊός: Στο έλεος της πανδημίας η Ινδία – Περισσότεροι από 291.000 νεκροί

Στην Ινδία που πλήττεται από δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και έχει μετατραπεί στη χειρότερη εστία το τρέχον διάστημα, ξεπεράστηκε σήμερα το όριο των 26 εκατ. κρουσμάτων του SARS-CoV-2, ενώ πάνω από 291.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 259.551 κρούσματα, με το σύνολό τους να βρίσκεται πια στα 26,03 εκατ., ενώ υπέκυψαν άλλοι 4.209 ασθενείς, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει μέχρι εδώ τους 291.331 νεκρούς, κατά τους αριθμούς του υπουργείου.

κορωνοϊός Ινδία

Εκατόμβες νεκρών από κορωνοϊό στην Ινδία. ap images

Ο αριθμός των ανθρώπων που διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν μειώθηκε σε σχέση με την προηγουμένη, παραμένοντας κάτω από το όριο των 300.000.

Το γιγαντιαίο κράτος της Ασίας καταγράφει σε απόλυτα μεγέθη τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, μετά τις ΗΠΑ. 

Αν και ορισμένοι Ινδοί αξιωματούχοι εκφράζουν τις τελευταίες ημέρες την ελπίδα πως η κατάσταση σταθεροποιείται, ειδικοί τονίζουν πως θεωρούν αναξιόπιστα τα επίσημα στοιχεία, ιδίως επειδή δεν γίνονται αρκετά τεστ στις επαρχίες, όπου ο κορωνοϊός εξαπλώνεται ταχύτατα και όπου το σύστημα υγείας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top