Μέση Ανατολή: «Εκεχειρία μέσα στις επόμενες δύο ημέρες» αναμένει η Χαμάς

Αποκλιμάκωση της έντασης ζητά ο Μπάιντεν από τον Νετανιάχου

Αποκλιμάκωση της έντασης στη Λωρίδα της Γάζας ζήτησε ο Μπάιντεν από τον Νετανιάχου. Βίντεο: Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

«Εκεχειρία μέσα στις επόμενες δύο ημέρες» μεταξύ του Ισραήλ και των ένοπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας αναμένει ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, την ώρα που οι εχθροπραξίες εισέρχονται στη δέκατη ημέρα.

Πατριάρχης Ιεροσολύμων: «Μοναδικός τρόπος επίλυσης των διαφορών ο διάλογος»

«Πιστεύω ότι οι εν εξελίξει προσπάθειες για μια κατάπαυση του πυρός θα πετύχουν», ανέφερε ο ανώτερος πολιτικός αξιωματούχος της Χαμάς, Μούσα Αμπού Μαρτζούκ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο al-Mayadeen και πρόσθεσε: «Αναμένω μια εκεχειρία εντός των επόμενων δύο ημερών και η εκεχειρία θα είναι βάσει αμοιβαίας συμφωνίας», είπε.

Τηλεδιάσκεψη ΥΠΕΞ της ΕΕ για Μέση Ανατολή: «Κατάπαυση του πυρός άμεσα»

Πόλεμος Παλαιστίνη

Αποκλιμάκωση της έντασης ζήτησε ο Μπάιντεν από τον Νετανιάχου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε χθες στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου πως αναμένει μια «αποκλιμάκωση» προς την κατεύθυνση μιας εκεχειρίας.

Ερντογάν για Μέση Ανατολή: «Ο Μπάιντεν έχει τα χέρια του βαμμένα με αίμα»

«Οι δύο ηγέτες είχαν μια λεπτομερή συνομιλία σχετικά με την εξέλιξη των γεγονότων στη Γάζα, την πρόοδο του Ισραήλ στο να υποβαθμίσει τις ικανότητες της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων και τις τρέχουσες διπλωματικές προσπάθειες από τις περιφερειακές κυβερνήσεις και τις ΗΠΑ», δήλωσε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος Tύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιερ.

«Ο πρόεδρος ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι αναμένει μια σημαντική αποκλιμάκωση σήμερα προς μια εκεχειρία», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Tύπου σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία.

Ήταν η τέταρτη τηλεφωνική συνδιάλεξη, την τελευταία εβδομάδα, μεταξύ των ηγετών των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Λωρίδα της Γάζας

Συνολικά 227 νεκροί Παλαιστίνιοι μέχρι σήμερα

Μετά τον τελευταίο απολογισμό, ο συνολικός αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα από την έναρξη της σύγκρουσης στις 10 Μαΐου μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινιακών ένοπλων ομάδων αυξήθηκε σε 227, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Την Τρίτη επτά Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων ένας ανάπηρος άνδρας, η έγκυος σύζυγός του και η τρίχρονη κόρη τους, έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και ένας ακόμη άνθρωπος υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Υγείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top