Ερντογάν για Μέση Ανατολή: «Ο Μπάιντεν έχει τα χέρια του βαμμένα με αίμα»

Σύμβολο του πολέμου η Σούζι, το κοριτσάκι που επέζησε από βομβαρδισμό

Μαύρη εβδομάδα στη Λωρίδα της Γάζας με 200 νεκρούς και 42.000 εκτοπισμένους  Παλαιστινίους. Οι εικόνες από τους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς είναι απόκοσμες. Οι διασώστες ανασύρουν το ένα νεκρό παιδί πίσω από το άλλο. Η  Σούζι, ένα κοριτσάκι που κατάφερε να βγει ζωντανή, γίνεται το σύμβολο του πολέμου μοιράζοντας ελπίδα. 

Λωρίδα της Γάζας: 200 νεκροί σε επτά ημέρες - Ανάμεσά τους 58 παιδιά

Ερντογάν: Ο Μπάιντεν «έχει τα χέρια του βαμμένα με αίμα» με τη στήριξή του στο Ισραήλ     

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, ότι «έχει τα χέρια του βαμμένα με αίμα» με τη στήριξη που παρέχει στο Ισραήλ, καθώς το εβραϊκό κράτος συνεχίζει τις σφοδρούς βομβαρδισμούς του στη Λωρίδα της Γάζας.

Μέση Ανατολή: Ο Ερντογάν απειλεί όποιον υποστηρίζει το Ισραήλ

«Γράφετε ιστορία με χέρια βαμμένα σε αίμα», είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στον ένοικο του Λευκού Οίκου, επικρίνοντας την αμερικανική κυβέρνηση ιδιαίτερα για την έγκριση πώλησης νέων οπλικών συστημάτων στο Ισραήλ «που εξαπολύει δυσανάλογες επιθέσεις κατά της Λωρίδας της Γάζας».

Παράλληλα αποκάλεσε το Ισραήλ «δολοφόνο» Παλαιστινίων όλων των ηλικιών.

Γάζα: Σύμβολο του πολέμου η Σούζι, το κοριτσάκι που επέζησε από βομβαρδισμό

Η μικρή Σούζι είδε ξανά το φως του ήλιου μετά από 7 ώρες, αφού το σπίτι της μέχρι χθες ήταν μια άμορφη μάζα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Στο γεμάτο με σκόνη πρόσωπό της ξεχωρίζει ο φόβος . Ζητά τους γονείς της. Και όμως κανείς δεν μπορεί να ξεστομίσει ότι μόνον εκείνη και ο πατέρας της επέζησαν. Η μητέρα της και τα 4 αδέλφια της δεν τα κατάφεραν. 

Η μικρή Σούζι που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς

Η μικρή Σούζι που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς

Τα παιδιά τα μεγαλύτερα θύματα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας

Οι εικόνες που φθάνουν από τη Γάζα είναι σπαρακτικές. Τα μεγαλύτερα θύματα του πολέμου είναι τα παιδιά. Περίπου 45 παιδιά έχουν ξεψυχήσει. 

Σε ανθρωπιστικό συναγερμό η Γάζα: Κομμένο ρεύμα και νερό

Η Λωρίδα της Γάζας τελεί ακόμα σε συνθήκες ναυτικού αποκλεισμού. Πρόκειται για μία περιοχή με μέγεθος περίπου σαν την Λευκάδα, η οποία βρίσκεται σε ανθρωπιστικό συναγερμό. Δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν με κομμένο ρεύμα και νερό. 

Ισραηλινά μαχητικά ματαίωσαν βομβαρδισμό μόλις «αναγνώρισαν» παιδιά 

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του πολέμου. Ισραηλινά μαχητικά  ματαίωσαν βομβαρδισμό, μόλις αντιλήφθηκαν ότι στον στόχο της Χαμάς βρίσκονται παιδιά.

Iσραηλινή ρουκέτα εκτοξεύεται προς τη Λωρίδα της Γάζας- φωτογραφία ΑΡ

Iσραηλινή ρουκέτα εκτοξεύεται προς τη Λωρίδα της Γάζας- φωτογραφία ΑΡ
Διευρύνεται η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

«Στοχεύουμε μια τρομοκρατική οργάνωση που στοχεύει τους πολίτες μας και κρύβεται πίσω από αυτούς, χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινες ασπίδες» διαμηνύει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Οι Ισραηλινοί μας χτύπησαν πρώτοι και ξεκίνησαν τον πόλεμο…» υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Αμπντούλ Λατίφ.

Μεσανατολικό: Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα ξαναμιλήσει με τον Νετανιάχου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προανήγγειλε σήμερα ότι θα μιλήσει ξανά εντός της ημέρας με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, την ώρα που Χαμάς και Ισραήλ δείχνουν να αγνοούν τις εκκλήσεις για αποκλιμάκωση της βίας.

Οι ΗΠΑ αντιτάχθηκαν και πάλι σήμερα, για τρίτη φορά σε μία εβδομάδα, στην έγκριση ενός ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο ζητούσε να σταματήσει η βία και «να προστατευθούν οι πολίτες, ιδίως τα παιδιά», όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top