Μέση Ανατολή: Ο Ερντογάν απειλεί όποιον υποστηρίζει το Ισραήλ

Η σχέση Τουρκίας-Χαμάς τροφοδοτεί το μένος του σουλτάνου, εκτιμούν αναλυτές

«Πυρά» Ερντογάν κατά του Ισραήλ την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή. Βίντεο/πηγή: Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (14/5)

Πύρινα βέλη εκτοξεύει και πάλι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του Ισραήλ, απειλώντας όσους το υποστηρίζουν. Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν πως η σχέση Τουρκίας-Χαμάς τροφοδοτεί το μένος του σουλτάνου. Όλα αυτά την ώρα που η διεθνής κοινότητα κάνει έκκληση για αποκλιμάκωση της βίας.

Ελληνίδα στο Ισραήλ: «Έχουμε ένα λεπτό να τρέξουμε στο καταφύγιο»

Ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή. Ενώ η διεθνής κοινότητα πιέζει τις δυο πλευρές για διάλογο, ο Ερντογάν επενδύει στο χάος. «Αυτοί οι οποίοι λόγω πολιτικών ανησυχιών, ιδεολογικών εμμονών ή πονηρών συμφερόντων, παραμένουν σιωπηλοί ή και στηρίζουν ανοιχτά το αίμα που χύνει και τις ασέβειες που κάνει το Ισραήλ, πρέπει να γνωρίζουν πως μια μέρα θα έρθει η σειρά τους», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Λωρίδα της Γάζας: Τι συμβαίνει μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων

Ο Ευάγγελος Βενέτης, ειδικός σε θέματα Ισλάμ και Μέσης Ανατολής επεσήμανε μιλώντας στο Star ότι υπάρχει υπόγεια σχέση και στενή συνεργασία της Χαμάς με την Τουρκία διότι η Τουρκία είναι ένας από τους υποστηρικτές της Χαμάς μαζί με το Κατάρ αλλά και το Ιράν από άποψη πνευματική, οικονομική κι επιχειρησιακή. 

«Βυθίζεται» η δημοτικότητα του Ερντογάν

Οι προσπάθειες του Ερντογαν να απομακρύνει την προσοχή του λαού από τα οικονομικά προβλήματα δεν αποδίδουν.

Η δημοτικότητα του κατακρημνίζεται. Μαζί με τον κυβερνητικό του εταίρο Μπαχτσελί αγγίζουν μόλις το 32% της προτίμησης των πολιτών.

Οι ιαχές του σουλτάνου προβληματίζουν Πούτιν και Μακρόν που δεν θέλουν να ανάψει η πυρκαγιά στη Μέση Ανατολή.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top