Ελληνίδα στο Ισραήλ: «Έχουμε ένα λεπτό να τρέξουμε στο καταφύγιο»

Νύχτα κόλασης για τους Έλληνες που ζουν στο Τελ Αβίβ

Η εμπόλεμη κατάσταση συνεχίζεται στο Ισραήλ με τις νύχτες να φωτίζονται από ρουκέτες. Η Αγγελική Γιαννούλη, Ελληνίδα που κατοικεί στο Τελ Αβίβ, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν όλοι εκεί. 

«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή: Πάνω από 70 οι νεκροί σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

«Η κατάσταση είναι τραγική και τρομακτική. Οι σειρήνες χτυπούν σε όλο το Ισραήλ» είπε, αναφέροντας ότι δέχονται ειδοποιήσεις στα κινητά τους για όλες τις σειρήνες που υπάρχουν στη χώρα. «Με το που χτυπήσει η σειρήνα, πρέπει να πάω στο καταφύγιο. Στο δικό μου κτίριο βρίσκεται δίπλα στο διαμέρισμά μου οπότε για μένα είναι πολύ εύκολο να πάω εκεί» είπε.

Όπως τόνισε, «με το που χτυπήσει η σειρήνα, έχουμε ένα λεπτό που πρέπει να μεταφερθούμε στο καταφύγιο». «Τις δύο τελευταίες νύχτες δεν έχουμε κοιμηθεί».

Αυτό που την κάνει να νιώθει καλύτερα είναι η συχνή επικοινωνία με τους υπόλοιπους Έλληνες που ζουν στη χώρα. 

«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή

Ακόμη μία νύχτα πολέμου σημειώθηκε στο Ισραήλ και τη Γάζα. Οι ειρηνευτικές προσπάθειες πέφτουν στο κενό με τον Νετανιάχου να απειλεί με χερσαία επέμβαση.

Ο Ερντογάν τραγουδά για την Ιερουσαλήμ με φόντο την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Τα θύματα όμως των αδιάκοπων σφυροκοπημάτων είναι τα αθώα παιδιά. Μέχρι στιγμής, 17 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή. 

Χιλιάδες παιδιά σχοινοβατούν ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο στη Λωρίδα της Γάζας. Κάποια από αυτά είναι συνηθισμένα, με τον ήχο του πολέμου να ηχεί στα αυτιά τους ψάχνουν στα συντρίμμια τα παιχνίδια τους. 

Η Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας εκτοξεύει ρουκέτες και στο Βόρειο Ισραήλ. Μέσα στα καταφύγια οι κάτοικοι τραγουδούν για να εμψυχωθούν.

Ο Νετανιάχου ετοιμάζει χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας. «Αυτή είναι μόνον η αρχή. Θα τους χτυπήσουμε όπως δεν φαντάστηκαν ποτέ ότι είναι πιθανό» δήλωσε. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top