Λωρίδα της Γάζας: 200 νεκροί σε επτά ημέρες - Ανάμεσά τους 58 παιδιά

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας. Την τελευταία εβδομάδα έχουν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 200 άνθρωποι. Βίντεο: ap images

Ακόμη μια νύχτα καταιγιστικών βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας ήταν η χθεσινή, με τους νεκρούς να ανέρχονται σχεδόν στους 200 νεκρούς μέσα σε μια εβδομάδα. Την ίδια ώρα το εβραϊκό κράτος και η ισλαμιστική παράταξη Χαμάς συνεχίζουν να κωφεύουν στις διεθνείς εκκλήσεις να υπάρξει αποκλιμάκωση.

Τραγικός ο απολογισμός στη Γάζα: 40 νεκροί μέσα σε μία μέρα!

βομβαρδισμοί Γάζα

Ο στρατός του Ισραήλ διεξήγαγε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σειρά σφοδρών αεροπορικών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας. Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία σφυροκόπησε τη Λωρίδα της Γάζας με δεκάδες πλήγματα μέσα σε μερικά λεπτά, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης. Εκατοντάδες κτίρια υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με τις αρχές στη Γάζα, που δεν έχουν δώσει ακόμη στοιχεία για το εάν υπήρξαν θύματα ή πόσα.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ για τη σύγκρουση Ισραήλ - Παλαιστινίων

Σε λακωνικό ανακοινωθέν της, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι «μαχητικά αεροσκάφη έπλητταν θέσεις “τρομοκρατών” στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Τα νέα ισραηλινά πλήγματα καταγράφηκαν ενώ ο παλαιστινιακός θύλακας, όπου κυβερνούν οι ισλαμιστές της Χαμάς, κατέγραψε χθες Κυριακή τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό αφότου άρχισε ο νέος κύκλος βίας, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας: 42 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους τουλάχιστον οκτώ παιδιά και δύο γιατροί, σκοτώθηκαν στα ισραηλινά πλήγματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Λωρίδα της Γάζας

Ο τραγικός απολογισμός μέχρι σήμερα

Συνολικά, από τη 10η Μαΐου, έχουν σκοτωθεί 197 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 58 παιδιών, ενώ έχουν τραυματιστεί πάνω από 1.200. Στην ισραηλινή πλευρά, οι αρχές κάνουν λόγο για 10 νεκρούς, ανάμεσά τους δύο παιδιά, και 282 τραυματίες.

Οι ένοπλοι βραχίονες παλαιστινιακών παρατάξεων, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς, έχουν εκτοξεύσει πάνω από 3.100 ρουκέτες εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ από την έναρξη της κλιμάκωσης, ανέφερε χθες ο ισραηλινός στρατός. Πρόκειται για τον υψηλότερο ρυθμό εκτοξεύσεων που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που διευκρίνισε ότι μεγάλο μέρος τους αναχαιτίστηκε από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος.

νεκροί Γάζα

«Η εκστρατεία μας εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων συνεχίζεται» και βρίσκεται «σε πλήρη ανάπτυξη», τόνισε χθες ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος υπεραμύνθηκε του πλήγματος που ισοπέδωσε 13ώροφο κτίριο όπου βρίσκονταν τα γραφεία διεθνών ΜΜΕ, ιδίως του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα (Κατάρ) και του αμερικανού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press. Επρόκειτο για «απόλυτα θεμιτό στόχο», επέμεινε, επιμένοντας ότι στο κτίριο έδρευαν μέλη της υπηρεσίας πληροφοριών της Χαμάς.

πόλεμος Μέση Ανατολή

Ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος λέει πως βάζει στο στόχαστρο εγκαταστάσεις και εξοπλισμό της Χαμάς, καθώς και στελέχη της οργάνωσης και υπόγειες στοές, κατηγορεί την ισλαμιστική οργάνωση πως χρησιμοποιεί άμαχους σαν «ανθρώπινες ασπίδες».

Χθες Κυριακή η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε ακίνητα του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, του Γιαχία Σίνουαρ, και του αδελφού του, «τρομοκράτη». Πηγές προσκείμενες στα παλαιστινιακά σώματα ασφαλείας επιβεβαίωσαν τα πλήγματα, αλλά πρόσθεσαν πως δεν γνωρίζουν την τύχη του κ. Σίνουαρ.

Η πιο πρόσφατη επιχείρηση του στρατού ξηράς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, περιοχή όπου ζουν δύο εκατομμύρια κάτοικοι και όπου επιβάλλεται ισραηλινός αποκλεισμός επί δέκα χρόνια και πλέον, ανάγεται στο 2014.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top